Igrač Ajntrahta Džonatan De Guzman šokirao je sve pričom da mu je lekar u Napoliju uništio karijeru, da se sa direktorom kluba tukao i bio proglašen „mrtvim“.

Podeli
Getty Images
Getty Images

Marta 2015. počeo je da oseća čudan bol u stomaku. Otišao je kod Alfonsa De Nikole, tada klupskog lekara i ovaj mu je ukinuo ugljene hidrate i preporučio odmor.

Trener Rafa Benites mu je posle nekog vremena rekao da ide kod drugog lekara, ali je klub to stopirao jer je De Nikola imao moć odlučivanja.

Iako se igrač i dalje nije osećao dobro, De Nikola je rekao da je spreman za treninge i pustio ga je na teren, a u to vreme su u klub stigli Mauricio Sari i novi sportski direktor Kristijano Đuntoli. 

„Ja sam igrač koji trči po 10 kilometara u utakmici, ali ako istrčim samo šest, sa pola snage, onda me trener naravno neće hteti u timu. Napoli nije verovao da sam povređen, mogao sam da hodam i trčim ali ne da se okrećem i šutiram kako treba. Mislili su da sam izmišljao i da mi je sve u glavi. Toliko su mi često pričali to da sam počeo da sumnjam i u svoje signale koje mi telo šalje. Bilo je bolesno“, kaže De Guzman u intervjuu za holandski De Voltkskrant. 

Pri kraju avgustovskog prelaznog roka pregovarao je sa Bornmutom i Sanderlendom, ali je prvo hteo da se oporavi u Napulju, pa da ide. Tako se i dogovorio sa svojim menadžerima u Holandiji.

Getty Images
Getty Images

Nije isto mislio i Đuntoli koji ga je zatekao u klubu prvog septembra i bio je besan zbog toga što i dalje vidi De Guzmana kome je ranije rečeno da neće igrati.

„Bio sam u svlačionici, pozvao me je kao ‘go*no’ da se gubim u dnevni boravak igrača. Rekao je da sam obećao da ću otići, iako ja to nisam uradio. Iznenada me je udario u lice. Poludeo sam, krenuli smo da se bijemo, obarali smo stolice. Onda je moj saigrač Kamilo Zuniga uleteo i razdvojio nas. Rekao mi je da skupim stvari i idem kući“, priča De Guzman. 

Dok je išao kući, sreo je klupskog lekara koji ga je pitao šta je uradio.

„Zbog tebe nisam spreman“, odgovorio mu je De Guzman, posle čega mu je kondicioni trener rekao da može samo da trči okolo po kompleksu.

„Pokušao sam da pozovem Aurelija De Laurentisa, predsednika, ali nije bilo odgovora. Edoardo De Laurentis, njegov sin je došao i rekao mi ‘Ti ne ideš nigde, ostaješ ovde i mrtav si za nas’. Mislio sam da sam kompletno izgubljen. Igrači mi nisu pomogli. Da su probali, klub bi njih sankcionisao. Hteo sam da treniram individualno, ali gde bih otišao? Svi znaju igrače u Napulju“, kaže Holanđanin. 

Tek posle nekoliko meseci dobio je dozvolu da ode kod drugog lekara Amerika Mengija, koji je ustanovio da ima sportsku herniju i predložio je operaciju, što je klupski lekar opet odbio. 

Fudbaler i njegov menadžer su otišli u Dansku nakon toga po treće mišljenje.

„Deset minuta! Trebalo im je deset minuta da shvate da je to hernija i da mi treba operacija. Ali je De Nikola opet rekao ‘ne’, da ne veruje u hiruršku opciju i da navodno nije hteo da bude onaj koji će mi uništiti karijeru“, žali se De Guzman.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Tek kada je prešao u Karpi, dobio je zeleno svetlo da uradi operaciju u Minhenu. Posle šest meseci neaktivnosti do operacije, telo mu je bilo slabo, a povrede su počele da se ređaju. 

„Vratio sam se u Napoli 2016. i Sari je rekao da moram da se dokažem. On je dobar trener, pokazuje to i sada u Čelsiju. Sve je u Napoliju bilo odlično, od navijača do trening centra, sve osim nekoliko ljudi. Fudbal je težak posao, to razumem, ali ovakav tretman je nehuman“, ističe holandski fudbaler. 

Posle još jedne pozajmice u Kjevu, otišao je u Nemačku gde sada igra sa trojicom Srba, Lukom Jovićem, Mijatom Gaćinovićem i Filipom Kostićem. 

Sa ekipom iz Frankfurta je osvojio Kup Nemačke.

„Napoli je bio mračno poglavlje i hoću da to ostavim iza sebe ovim razgovorom. Mnogo volim ovu igru, inače ne bih trčao okolo šest meseci praznim trening centrom sa 28 godina. Ima igrača koji se potpuno slome. Spolja ne vidite šta se dešava, a igrač koji ne igra, nikoga ne interesuje. Klubovi imaju svoj način na koji komuniciraju sa igračem i sada je moj red“, zaključio je De Guzman. 

On je od 2014. do 2017. bio igrač Napolija, ali je deo vremena proveo u Kjevu i Karpiju na pozajmicama. Odigrao je svega 36 takmičarskih nastupa i upisao sedam golova i tri asistencije u dresu tima iz Napulja. Iz Napolija nije stigao nikakav odgovor za De Voltkskrant.

​Izvor: b92

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име