Gradonačelnik Bijeljine obratio se javnosti putem svog FB naloga reagujući na FB komentar njegovih pratioca a u vezi stanja putne mreže u Semberiji te post prenosimo u cjelosti:

Ovaj komentar koji vidite na slici me je naveo da napišem jedno kratko saopštenje/obrazloženje u vezi sa programom posjeta mjesnim zajednicama, a to ću uraditi tako što ću iznijeti sljedeće stavke/činjenice:

 

Program posjeta mjesnim zajednicama je moja lična zamisao i želja da dođem do svake mjesne zajednice, uvjerim se i svojim očima vidim stanje na terenu, pružim mogućnost svakom stanovniku te mjesne zajednice da kaže svoje mišljenje, izrazi nezadovoljstvo, uputi prijedlog.

Jedini sam gradonačelnik/načelnik, ne samo u Republici Srpskoj već u cijelom regionu koji sprovodi ovaj program van aktivnosti-posjeta u sklopu predizbornih kampanja. Do sada nikome nije padalo na pamet da vam kaže dobar dan i upita vas kako ste, ako nije imao interesa i ako to nije period neposredno prije izbora.

Dolazim vam na noge, na vaš prag, uz dužno poštovanje se rukujem sa svakim ko dođe, ne gledam na sat, strpljivo odgovaram na pitanja, tražimo rješenja i voljan sam da pomognem i učinim sve što je u mojoj moći.

Niko od građana nije dužan, a ne dao Bog natjeran da dođe na sastanak sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima. Ako smatrate da je dolazak uzaludan i da taj isti gradonačelnik ne radi ništa, vrlo je jednostavno, ne dolazite i ne odazivate se.

Ove nedjelje završiću program posjeta MZ i time zaokružiti ukupno 70 mjesnih zajednica koje sam posjetio van kampanje i predizbornog perioda. U obilaske mjesnih zajednica uvijek dolazim u poslijepodnevnim časovima, ne gledam na vrijeme, ostajem do kasno u noć, ne tražim za tako nešto zahvalnost, a ne dao Bog da mi je koji sat mog slobodnog vremena koje poklanjam građanima plaćen. Sam sam birao takav put i ni od kog ništa ne tražim, nije mi potrebno i ne žalim se.

Kada dođem u posjetu MZ, to ne znači da vam dolazi mašina za džu-boks pa ćete u nju ubaciti novčić i dobiti željenu pjesmu, to jest ne mogu riješiti sve vaše probleme, ali mogu da vas saslušam i da nakon toga kažemo ovo ćemo popraviti, ovo možemo riješiti, ovo ne možemo!

Najčešći problemi na koje se građani žale vezani su za putnu infrastrukturu, odnosno potrebu za asfaltiranjem i šljunčanjem puteva. Ponavljam po ko zna koji put, da Bijeljina ima 300km puteva u makadamu, da ima nekoliko stotina kilometara putne mreže koja je u izuzetno lošem stanju što zbog dotrajalosti puteva, što zbog čestih prekopavanja puteva zbog postavljanja različitih vrsta priključaka, što zbog dodatnog uništenja puteva na dionicama gdje prolaze teretni kamioni koji odnose građevinski materijal na mjesto izgradnje auto-puta Beograd Bijeljina, što jer inicijalno putevi nisu urađeni po standardima (smanjena debljina asfaltne mase)…

Želim da shvatite jednu stvar, ma ko god bio gradonačelnik, ma nađite čovjeka koji se kotira kao najsposobniji na svijetu, dajte mu budžet ne Grada Bijeljina, već budžet Grada Njujorka, neće uspjeti da vam asfaltira sve makadamske puteve i popravi svu dotrajalu putnu mrežu.

Samo za ASFALTIRANJE makadamskih puteva potrebno nam je 60 MILIONA KONVERTIBILNIH MARAKA, a za RESTAURACIJU dotrajalih puteva oko 50 MILIONA KONVERTIBILNIH MARAKA!

Vrlo otvoreno i bez ustezanja kažem- TAJ NOVAC NEMAMO!

Sve i da sam sav novac iz budžeta usmjerio ka asfaltiranju i šljunčanju puteva, ne bi bilo dovoljno i ne bi bilo moguće da svi dobijete asfalt ili da svi putevi budu adekvatno pošljunčani. Što se prije pomirite sa tim, biće vam lakše. Ako me pitate, pa dobro kada bi se mogli nadati, odgovaram da okvirno poštenim radom i uz dodatni priliv sredstava sa republičkog nivoa, asfaltiranje kompletne putne mreže bi bilo moguće za 20 godina. Taj podatak je idealan za portalske naslove i slobodno neka ide tako, neka ga objave jer je naša tužna realnost. Svako ko kaže da može asfaltirati čitavu putnu mrežu u Bijeljini, odmah znajte da ne NE GOVORI ISTINU!

Gospođa koja je uputila ovaj jedan slobodno ću reći nekulturan komentar, ima sreće, jer put koji ona spominje je u planu asfaltiranja sredstvima iz budžeta za 2023. godinu, i biće asfaltiran tekuće 2024. godine do kraja aprila mjeseca.

I ono najbitnije, izbori nam svima kucaju na vrata, neće proći ni malo ni mnogo oktobar je tu, pa gospodjo Gordana i svi drugi koji dijelite mišljenje gospodje da ništa ne radim, izađite i glasajte, dovedite boljeg, sposobnijeg, pametnijeg, stručnijeg i poštenijeg gradonačelnika, nemam ništa protiv, ali ništa.

Samo jednu stvar znajte, niko neće biti toliko lud da vas pusti da mu sjednete na kičmu, da ga vrijeđate, a on da vas sluša, već ga nećete interesovati, riječ jednu nećete smjeti reći i dobićete jednu veliku NULU!

Ja nisam sposoban da ispunim sve vaše želje i zahtjeve, a vi dok god budete nekog ocjenjivali na osnovu toga da li je vaš sokak asfaltiran ili put kojim vi prolazite, sve dotle kao društvo bićemo osuđeni na blato, ali ne ono makadamsko već ono blato koje kalja obraz.

Ako vrijedite koliko i asfalt, onda smo mi kao društvo zabetonirani!

Još jednom ponavljam, ja svojom voljom posjećujem mjesne zajednice a vi svojom voljom dolazite na sastanke ako to želite!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име