Načelnici SDS regije Podmajevice, Majevice, Posavine i iz Teslića u posjeti Ugljeviku – „Uvijek na vezi“

Datum:

Share post:

Načelnici opština iz SDS-a u regiji Podmajevice, Majevice, Posavine i iz Teslića ocijenili su na današnjem sastanku u Ugljeviku da je saradnja ovih lokalnih zajednica dobra.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić ugostio je danas načelnika Teslića Milana Miličevića, načelnika Broda Zorana Vidića, načelnika Modriče Jovicu Radulovića, načelnika Šamca Đorđa Milićevića i načelnika Lopara Radu Savića.

Načelnik Teslića Milan Miličević koji je v.d. predsjednik SDS, rekao je da je danas razgovarano o problemima koji su vezani za prva tri mjeseca prihoda od PDV-a  koji su umanjeni do 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu a bez obzira što je PDV za 20 odsto u porastu.

-Problem je u tome što se sredstva dijele na netransparentan način iz republičkog budžeta, a to su Fond solidarnosti, kompenzacioni fond, kao i sredstava za javne investicije Republike Srpske. To je ono što stvara problem a trebalo bi da budemo jednako tretirani-rekao je Miličević.

On navodi da kad se republika i država zadužuju to čine svojom odlukom a teret vraćanja kredita ide putem smanjenog priliva PDV-a lokalnih zajednica.

-Kad se lokalne zajednice zadužuju traži se saglasnost nadležnog ministarstva, što je uredu ali kada se  republika zadužuje ne pitaju se lokalne zajednice. To treba u budućnosti zakonski promijeniti-zaključio je Miličević.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je razgovarano o pitanjima koja se tiču građana ovih lokalnih zajednica.

-Dobro je razmijeniti iskustva. Posebno smo razgovarali o smanjenom prilivu PDV-a, kako i na koji način u budućnosti da riješavamo te probleme-rekao je Perić.

Pozitivna iskustva koja su prema Perićevim riječima danas razmijenjena dobro će doći ovim lokalnim zajednicama.

Sastanku su prisustvovali delegat u Domu naroda BiH iz SDS-a Želimir Nešković i šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Milorad Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...