“NA SAVREMEN NAČIN SE POTURČIO” Vukanović istakao da Čavića pozdravlja sa “merhaba efendijo”

Datum:

Share post:

Čavića sam nazvao efendija jer se on na savremen način poturčio, prešao na islam. Ja ću mu stalno govoriti „merhaba efendijo“ jer je to pozdrav za nekoga ko je prešao na islam, kazao je Nebojša Vukanović, SDS-ov poslanik u NSRS-u.

 

Vukanović je ocijenio kako se kompletna vlast Republici Srpsoj nalazi u rukama jednog čovjeka, Milorada Dodik. Dodao je da zbog toga ovaj bh. entitet liči na neku srednjoevropsku državu.

– Mi smo najkorumpiranija, najsiromašnija i najnerazvijenija zemlja u Evropi. Žao mi je što građani ne vole istinu i prodaju budućnost svoje djece glasanjem za korumpirane političare. Milorad Dodik je ‘84. godine bio predsjednik Skupštine opštine Laktaši. Na vlasti je sa manjim prekidima jedno 20 godina. Prosto je nevjerovatno. Da nas i uspješno vodi rekli bi dosta ga je više, ima li nekog drugog. U Republici Srpskoj nemate klasičnu podjelu na izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast – sad je formalno vlast jednog čovjeka. On je rekao ko će biti predsjednik Narodne skupštine, rekao je ko će biti mandatar nove vlade. Dakle, on se potpuno okružio marionetema. U 21. vijeku u središtu Evrope imate jednu vlast koja slični na srednjovjekovnu i to je žalosno. Da Dodik kaže da dan traje 24 časa, a noć 12 oni bi tako glasali – zaključio je Vukanović.

Naveo je da opozicija i dalje postoji, ali je oslabljena brojnim prelascima njenih predstavnika u vlast.
 

– Opozicija postoji, ali je on uspio…imate izdajnike. (Dragana) Čavića sam nazvao efendija jer se on na savremen način poturčio, prešao na islam. Ja ću mu stalno govoriti “merhaba efendijo“ jer je to pozdrav za nekoga ko je prešao na islam. To što je on uradio je stvarno sramno. Građani su sada u jednoj velikoj depresiji. Slušali su nekoga ko je kritikovao Dodika, sada kaže neću da budem Sančo Pansa. On i Krsmanović su prevarili ljude. Morate da shvatite da ljudima život zavisi od plaćanja računa tako da izbori nisu bili slobodni – istakao je gost Novog dana.

Zaključio je da će ove četiri godine biti teške, ali da će se na kraju srušiti sistem Milorada Dodika.

– Morate shvatiti da sve što se pravi na laži i prevari će se kad, tad srušiti kao kula od karata. Mene je sramota da sjedim u Skupštini koja se pretvorila u bordel gdje imate da Dodik cjepa stranke. U SDS-u je pokušao dovesti neke svoje ljude, ima ta neka dobojska grupa – kao da je kriminalan grupa.Ove četiri godine će obilježiti jedno veliko nasilje koje će sve češće biti fizičko. Nasilje će biti njihova svakodnevna pojava. I ljudi se plaše – kazao je Vukanović i dodao da njega nije strah jer se “samo Boga boji”.

Izvor: srpskainfo.com

 

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pravoslavni vjernici danas slave Svetog Simeona Mirotočivog

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obilježavaju Svetog Simeona Mirotočivog, čije je svetovno ime prije nego što...

KAPOR, POKS BIJELJINA: Ideja ustavne monarhije je u skladu sa svim demokratskim principima (foto)

Promocija ustavne parlamentarne monarhije po uzoru na razvijene demokratije, sloga i jedinstvo srpskog naroda, decentralizacija Republike Srpske i...

Na današnji dan – 26. februar

Danas je ponedjeljak, 26. februar, 57. dan 2024. Do kraja godine ima 309 dana. 1200. - Umro srpski monah...

Dnevni horoskop za 26. februar

OVAN POSAO: Shvatili ste koje su granice, šta je moguće a šta ne. Uspešan poslovan dan za vas.  LJUBAV:...