Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević  i director JPU Dječije obdanište “Radost Radmila Mitrović danas su svečano otvorili u Šamcu  treći objekat obdaništa JPU”Dječije obdanište “Radost”.
Njjegovim  završetkom  kapacitet djece je ukupno 230, od čega 180 djece u obdaništu u Šamcu, 50 u organizacionoj jedinici Dječijeg obdaništa u Obudovcu, čime su ukinute liste čekanja za prijem djece u obdanište.

Ukupna vrijednost radova je 700.000 KM, od čega 650.000 KM kreditnim sredstvima, za koje se opština kapitalno zadužila  i 50.000 KM iz budžeta opštine Šamac“, kaže načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević..

Treći objekat obdaništa “Radost” svečano su otvorili načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević  i direktor JPU Dječije obdanište “Radost” Radmila Mitrović.

„Realizacijom ovog projekta, Opština Šamac će ući u sam vrh jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj  po smještajnim kapacitetima kada je u pitanju predškolsko obrazovanje.Bez ičije podrške  uspjeli smo da učinimo ozbilan pomak u oblasti predškolskog obrazovanja i realizujemo ovaj projekat“, kaže Milićević dodajući  da je ovo  početak ozbiljnih kpitalnih projekata za 2024 godin,ali sa akcentom na predškolsko obrazovanje.

On je dodao da .su prethodnih godina realizovali mnogo projekata kada je u pitanju osnovno i srednje obrazovanje, sada predškolsko i tako nastavljaju.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje  i stambeno komunalne poslove Vedrana Mihaljčić  rekla je novinarima da je završena izgradnja i proširenje  Dječijeg obdaništa „Radost“ u Šamcu gdje je  ukupno izgrađeno 340 m2 novog objekta i  300 m2 rekonstruisanog postojećeg dijela objekta.

„Što se tiče dijela objekta odnosno 340 m2 koji je izgrađen u njemu je smještena kuhinja sa trpezarijom, hladna ostava za namirnice  prateće ostave uz tehnički blok, a u istom dijelu je izgrađen novi vešeraj  i kancelarije za aministraciju  i toalet.Rekonstruisano  je ukupno 300 m2 u postojećem dijelu  starog objekta gdje smještene tri  sobe za djecu i dva toaleta prilogađena dječijem uzrastu.Završeni su radovi na vanjskom uređenju  asvaltiran i betonirani i su kolski i pješački prilazi  objektu“, kaže Mihaljčićeva.

Direktor Dječijeg obdaništa „Radost“ u Šamcu i Obudovcu Radmila Mitrović kaže da je ponosna što su dobili ovakav objekat.
„Proširenjem smo dobili do 80 novih mjesta gde će biti smješteni mališni koji su bili duži vremenski period  na listi čekanja za upis u našu ustanovu.Naša  ustanova  će brojati u Šamcu do 180 mališana zavisno od uzrasne dobi i od normativa  i uz obdaništeu Obudovcu koje broji 50 biče ih ukupno 230. U prostoru u Šamcu biće smešteno sedam grupa od jasličkog  do starijih gripa“, kaže Mitrovićeva  dodajući da  sva djeca sa liste čekanja od ponedjeljka pohađaju obdanište zajedno sa djecom koja su već boravuila u obdaništu.
U kulturno zabavnom dijelu na svečsnoj maniFestaciji otvranju novog objekta obdaništa učestovala su  djeca dječijeg hora „Vrapčići“ iz Banja Luke i Plesni klub „Princess“ iz Šamca.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име