NA DANAŠNJI DAN umro Kemal Monteno

Datum:

Share post:

Na današnji dan 21.januara 1925. godine Albanija je proglasila sebe republikom.

Istog dana, 1942. godine mađarski fašisti u Drugom svjetskom ratu u Novom Sadu proveli raciju i u naredna dva dana ubili i bacili u Dunav 1.300 novosadskih Jevreja, Srba i Roma.

Petar Krstić, srpski kompozitor, dirigent i muzički pedagog umro je 1957. godine na današnji dan. Krstić, koji se najviše inspirisao srpskom narodnom muzikom, završio je Konzervatorijum u Beču, bio direktor muzičkih škola “Stanković” i “Mokranjac” u Beogradu, kapelnik Narodnog pozorišta, šef Muzičkog odjeljenja Radio-Beograda, urednik “Muzičkog glasnika”.

Na današnji dan 1993. godine Hrvatska je napala južni dio Republike Srpske Krajine, a snage UN koje su je štitile napustile su položaje. Više stotina srpskih civila je ubijeno, a međunarodna zajednica je agresiju propratila mlakim reagovanjem.

Prvi oficiri Kosovskog zaštitnog korpusa 2000. godine položili su zakletvu u Prištini. KZK formiran transformacijom OVK-a koji je od 1996. vršio oružane napade na policijske stanice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na Kosovu, a tokom 1998. i 1999. ušao u otvoren sukob sa srpskim snagama bezbjednosti. Srbi sa Kosova odbili da uđu u KZK.

U bolnici “Rebro” u Zagrebu 2015. godine umro je Kemal Monteno, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih pjevača, kantautora i šansonijera. Njegove najljepše pjesme gradu su “Zemljo moja” i “Sarajevo, ljubavi moja”.

Autobus sa učenicima iz Mađarske 2017. godine udario je u stub na autoputu blizu Verone u Italiji i tom prilikom je smrtno stradalo 16 učenika od 14 do 18 godina. Povrijeđeno je 39 putnika. Učenici su bili na ekskurziji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...