Muškarac spasava životinje od vatrene stihije: Scene požara u Grčkoj nikoga ne ostavljaju ravnodušnim (foto)

Datum:

Share post:

Požari koji bjesne već nekoliko dana u Grčkoj uništili su velike površine šuma, lične imovine, ali nažalost i 18 života. Ipak, da u svakom mraku ima nešto svijetlo najbolje pokazuju fotografije neimenovanog mladića koji je usred vatrene stihije izvlačio životinje na sigurno.

Kako prenose grčki mediji, fotografije spasavanja su nastale u podnožju planine Parnite u oblasti Atike. Lokalni stanovnici od početka požara pomažu nadležnim organima u gašenju požara, a paralelno sa tim spasavaju ono što se spasiti može, počevši od životinja.

Upravo jedna takva fotografija je zabilježena kada je neimenovani mladić spasavao psa, magarca i konja, dok je iza njega divljao ogroman plamen.

Njegove fotografije su na društvenim mrežama postale simbol ljubavi prema životinjama ali i riješenosti ljudi da obuzdaju vatrenu stihiju na svojim vjekovnim ognjištima. Mladić je na društvenim mrežama zadobio veliki broj pohvala, a bilo je i onih koji su komentarisali kako je novi Noje.

Podsjetimo, u požaru u šumi Dadija u oblasti Evros u Grčkoj koji gori od juče, prema informacijama, pronađeno je najmanje 18 ugljenisanih tijela imigranata.

Dim prekrio pola Grčke

Sa druge strane, posljedice požara koji danima bjesne u blizini Aleksandrupolja, glavnog grada okruga Evros, na sjeveroistoku Grčke, jutros su postale vidljive širom države u vidu krvavog sunca, džinovskog oblaka dima koje ga zaklanja i kiše od pepela koja pada na ljude i automobile. Veliki broj naših državljana postavio je na društvene mreže slike i snimke ove pojave.

Prema pisanju grčkog portala Protothema, dim se nadvio nad 110.00 kilometara teritorije Grčke.

Tačnije, može se vidjeti prenos dima preko sjevernog i centralnog Egeja od šumskih požara u Evrosu i Rodopima , kao i od požara nad Beotijom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Izvršena provala u prostorije JKP „Gradsko groblje“ Bijeljina – Ukraden pazar od preko 4.000 KM (foto)

Saopštenje JKP "Gradsko groblje" prenosimo u cjelosti: "Dana 24.09.2023. godine, u nedjelju, između 15:00 časova i 07:00 časova 25.09.2023....

LUKIĆ: Situacija sa afričkom kugom svinja u Srpskoj povoljnija

Koordinator Resora za veterinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Njegoslav Lukić rekao je da je situacija sa...

Ljubavna priča Ajše i Miloša iz Bijeljine

Miloš i ja smo se vjenčali prije 3 godine. Naš zajednički život je ispunjen raznim izazovima ali uz...

Pouzdana partnerstva i podrška ključni za uspjeh i održivost domaćih gazdinstava – Porodica Gajić iz Gornjeg Crnjelova već 25 godina razvija svoju farmu muznih...

Pouzdana partnerstva i podrška ključni za uspjeh i održivost domaćih gazdinstava Farmer Ljubomir Gajić širi svoje gazdinstvo zahvaljujući...