Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) apelovali su na vlasnike bespilotnih letjelica, tj. dronova da poštuju pravila korištenja dronova, te upozoravaju na zabranu korištenja dronova u blizini djelovanja avio i protivpožarnih snaga, a kako se ne bi ugrozila bezbjednost letačkih posada i životi drugih ljudi.

Kako su saopštili, posljednji događaj, koji se desio u nedjelju, kada je u kompleksu Centra za obuku MUP-a RS dron naletio na helikopter Specijalne antitetorističke jedinice MUP-a, pri slijetanju na pistu, primjer je jednog takvog neodgovornog postupanja.

„Tom prilikom helikopter je zadobio neznatna oštećenja, a na licu mjesta su policajci vršili uviđaj, te je utvrđeno da je na karting stazi, gdje se održavala karting trka, snimano sa više dronova. Službenici Policijske uprave Banjaluka su naknadno identifikovali muškarca iz Banjaluke koja je upravljao ovom bespilotnom letilicom i protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o učinjenom krivičnom

djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, navode iz MUP-a Srpske.

Dodaju da ni PU Banjaluka, kao ni MUP RS nisu bili obavješteni od strane organizatora ovog događaja, kao ni samih pojedinaca da će se na ovom događaju koristiti drnovi, što je, ističu, bila njihova obaveza.

Vezane vijesti:

Dron udario u helikopter MUP-a Srpske (VIDEO)

„Nezavisne“ saznaju: Identifikovan muškarac koji je dronom oštetio helikopter MUP-a RS

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име