MUP RS pojačao prisustvo policijskih službenika u blizini škola u Republici Srpskoj

Datum:

Share post:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je povodom današnjeg tragičnog događaja u beogradskoj osnovnoj školi, kada je učenik te škole hicima iz vatrenog oružja usmrtio osam učenika, pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj u cilju preventivnog djelovanja i da nema razloga za uznemirenost.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske u kontinuitetu već godinama preduzimaju čitav niz aktivnosti kroz razne projekte, kao što su „Školski policajac“, „Zaštita djece od opasnosti na internetu“, „Sprečavanje vršnjačkog nasilja“ i druge, a narednom periodu će one biti još dodatno pojačane.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u kontaktu sa svim nadležnim institucijama u Republici Srpskoj koje se bave pitanjima djece, obrazovanjem i odrastanjem, kako bi se događaji poput ovog u Beogradu izbjegli u budućnosti, a sve u cilju još ozbiljnijeg multidisciplinarnog pristupa za uspostavu dugoročnih sistemskih rješenja za zaštitu djece.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...

U BIJELJINI PREDAVANJE O VAR TEHNOLOGIJI BH SUDIJAMA

U organizaciji FS BiH u Etno selu Stanišići danas je održan teoretski seminar o VAR/AVAR tehnologiji za sudije...

Na današnji dan – 2. jun

Danas je utorak, 2. jun, 153. dan 2023. Do kraja godine ima 212 dana. 1624. - Rođen poljski vojskovođa...