MLADEN SIMIĆ IZ BIJELJINE vraćen na posao, pa dan kasnije SMIJENJEN

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske odlučila je da nastavi sa primjenom ranije prakse i da nezakonito smijenjene direktore, nakon sudskih presuda, vraća na posao, ali zatim isti ili par dana kasnije ponovo smijenjuje. Najnoviji slučaj je razrješenje Mladena Simića sa pozicije direktora Republičke uprave za igre na sreću.
 

Naime, Simića je Vlada na sjednici 27. februara vratila na mjesto direktora Republičke uprave za igre na sreću jer je dobio sudski spor u Okružnom sudu Banjaluka u januaru ove godine čime je potvrđeno da je ranije nezakonito smijenjen.

Vlada je čekala zadnji rok da rješenje o vraćanju Simića objavi u „Službenom glasniku RS“ i to je učinila tek prije tri dana, 7. aprila, a Mladen Simić je 8. aprila mogao da se vrati na posao koji je u međuvremenu obavljao Aleksandar Došić.

Vlada RS NEZAKONITO smijenila DIREKTORA IZ BIJELJINE
http://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//11888.vlada-rs-nezakonito-smijenila-direktora-iz-bijeljine.html

Međutim, Simićev povratak je bio kratkog daha jer je Vlada već sutradan od njegovog povratka, na sjednici 9. aprila, donijela novo rješenje kojim ga smijenjuje. To rješenje je ekspresno, isti dan, objavljeno u „Službenom glasniku“ i stupa na snagu danas.

Istovremeno je Došić ponovo imenovan za direktora na period od 90 dana.

Mladen Simić nije želio da komentariše ponašanje Vlade, ali je rekao da „nastavlja pravnu borbu, ulaže žalbe, tužbe “.

Podsjećamo, sredinom aprila prošle godine zvanično je saopšteno da je Simić podnio ostavku na mjesto direktora Republičke uprave za igre na sreću „iz ličnih razloga“, što je Okružni sud opovrgao i naložio vraćanje Simića na posao.

 

mladen simić

Ovo nije prvi slučaj da Vlada izigrava sudske presude. Još drastičniji primjer je bilo vraćanje na mjesto direktora Inspektorata RS Predraga Tomića kojeg je na istoj sjednici, istog dana, Vlada vratila i ponovo smijenila, te čak napravila grešku u redoslijedu i protokolisanju, a što je za rezultat imalo da Tomić pokrene novi sudski spor.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba/desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...