MLADEN SIMIĆ IZ BIJELJINE vraćen na posao, pa dan kasnije SMIJENJEN

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske odlučila je da nastavi sa primjenom ranije prakse i da nezakonito smijenjene direktore, nakon sudskih presuda, vraća na posao, ali zatim isti ili par dana kasnije ponovo smijenjuje. Najnoviji slučaj je razrješenje Mladena Simića sa pozicije direktora Republičke uprave za igre na sreću.
 

Naime, Simića je Vlada na sjednici 27. februara vratila na mjesto direktora Republičke uprave za igre na sreću jer je dobio sudski spor u Okružnom sudu Banjaluka u januaru ove godine čime je potvrđeno da je ranije nezakonito smijenjen.

Vlada je čekala zadnji rok da rješenje o vraćanju Simića objavi u „Službenom glasniku RS“ i to je učinila tek prije tri dana, 7. aprila, a Mladen Simić je 8. aprila mogao da se vrati na posao koji je u međuvremenu obavljao Aleksandar Došić.

Vlada RS NEZAKONITO smijenila DIREKTORA IZ BIJELJINE
http://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/Bijeljina//11888.vlada-rs-nezakonito-smijenila-direktora-iz-bijeljine.html

Međutim, Simićev povratak je bio kratkog daha jer je Vlada već sutradan od njegovog povratka, na sjednici 9. aprila, donijela novo rješenje kojim ga smijenjuje. To rješenje je ekspresno, isti dan, objavljeno u „Službenom glasniku“ i stupa na snagu danas.

TESTNA REKLAMA

Istovremeno je Došić ponovo imenovan za direktora na period od 90 dana.

Mladen Simić nije želio da komentariše ponašanje Vlade, ali je rekao da „nastavlja pravnu borbu, ulaže žalbe, tužbe “.

Podsjećamo, sredinom aprila prošle godine zvanično je saopšteno da je Simić podnio ostavku na mjesto direktora Republičke uprave za igre na sreću „iz ličnih razloga“, što je Okružni sud opovrgao i naložio vraćanje Simića na posao.

 

mladen simić

Ovo nije prvi slučaj da Vlada izigrava sudske presude. Još drastičniji primjer je bilo vraćanje na mjesto direktora Inspektorata RS Predraga Tomića kojeg je na istoj sjednici, istog dana, Vlada vratila i ponovo smijenila, te čak napravila grešku u redoslijedu i protokolisanju, a što je za rezultat imalo da Tomić pokrene novi sudski spor.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba/desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradsko pozorište ‘’Semberija i ‘’stojeće ovacije’’ novosadske publike za “Hasanaginicu”

Predstava Gradskog pozorišta “Semberija” Bijeljina i Narodnog pozorišta Republike Srpske „Hasanaginica“, nastala prema dramskom komadu Ljubomira Simovića, a...

Stevandić o formiranju vlasti na nivou BiH: „Vlast se ne pravi sa opozicijom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da bi formiranje vlasti na nivou BiH sa...

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...