Mladen Petrović, odbornik u SG Bijeljina

Danas je održana Vanredna sjednica Skupštine Grada Bijeljina na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2024.godinu i rebalansu budžeta za 2023.godinu.

Budžet za 2024.godinu je usvojen, dok rebalans nije usvojen, s obzirom da su samo tri odbornika glasala za usvajanje rebalansa.

Mladen Petrović, odbornik RSS, govorio je o rebalansu, te istakao da je sav novac potrošen po željama kako je ko želio i na koji način je želio, a da je (ne)usvajanje istog na Skupštini bilo samo pokrivanje troškova kako bi se predstavili kao legalni.

„Nema nikakve opstrukcije za bilo koji projekat, s obzirom da se novac trošio sa jedne gomile na bilo koju stavku se prebacivao i apsolutno nije bilo nikavih obstrukcija. Bijeljina, kao drugi grad po veličini u Republici Srpskoj, nema u posljednje tri godine nijednog kapitalnog velikog projekta. Okićena je i Gradska uprava i ja sam presrećan, stvarno ličimo na jedan modernan grad kad vidite na koji način je to urađeno i lično meni se sviđa, ali neće vas niko pamtiti po tome kako Gradska uprava je okićena, da li je stavljen medo u Gradu, da li je urađen selfie znak. Treba da vas pamte ljudi da li smo uradili sportsku dvoranu, da li je nastavak kanalizacije urađena. Već par godina se vadimo na to da rekonstrukcija Račanske ulice, ulice Dimitrija Tucovića, koja je sada više nego neprihvatljiva za saobraćaj, nije urađena pod izgovorom da se tu radi kanalizacija i nema potrebe da se rekonstruiše. Apelujem da se i to uradi u sljedećoj godini, sa obzirom da ne vjerujem da će u skorije vrijeme biti urađen ijedan kapitani projektat, ne vidim neke inicijative za određene donacije,  prijedloge nekih inostranih agencija ili nevladnih organizacija će da pomognu. Ne vidim tu inicijativu od Gradske uprave da se ovaj grad istakne sa nekim ozbiljnim projektima što čine grad gradom“, rekao je Petrović.

On je još jednom apelovao na sve odbornike i Gradsku upravu da u sljedećoj godini pokušaju, i uprkos političkim razlikama, biti racionalan grad.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име