MITROPOLIT AMFILOHIJE prvi put glasao: Prekrstio se i zaokružio listić

Datum:

Share post:

U Crnoj Gori su u sedam sati otvorena birališta i građani danas glasaju za novi saziv parlamenta, birajući između 11 lista.

Građani Crne Gore 11. Parlamentarne izbore dočekuju duboko podijeljeni, u atmosferi podignutih političkih tenzija između vladajuće DPS Mila Đukanovića i opozicije, a iz oba tabora poručuju da očekuju pobjedu.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović glasao je na Cetinju, na biračkom mjestu 23, u Gradskoj biblioteci Njegoš. 

Na pitanje očekuje li da Crna Gora poslije današnjeg dana bude ista, mitropolit je rekao da očekuje da mir i Hristova ljubav bude na svim žiteljima Crne Gore, posebno na onima koji učestvuju na izborima:

– To je ono što želim i što svima prenosim kao blaglosv svetog Petra Cetinjskog.

On je rekao da ne vjeruje da će biti bilo kakvih nemira.

Glasanje mitropolita, koji to, kako je rekao čini prvi put, izazvalo je veliku medijsku pažnju, pa čak i iznenađenje pojedinih članova komisije na ovom biračkom mjestu.

Da mitropolit po prvi put koristi svoje biračko pravo vidjelo se i kad je u jednom trenutku zatražio pomoć oko procedure, odnosno ubacivanja listića u glasačku kutiju.

Inače, kada je predao ličnu kartu, ona nije prošla iz prvog pokušaja, odnosno elektronski čitač nije uspio da očita podatke, pa je nastala kratkotrajna pometnja.

Prilikom drugog provlačenja dokumenta, sistem je proradio i mitropolitu je uručen glasački listić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

O PEHARU SE ODLUČUJE U BIJELJINI: Minimalna pobjeda Hercegovine protiv Radnika MD Shop

Hercegovina i Radnik će, kako se i očekivalo, o peharu namijenjenom pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu...

MILIČEVIĆ PISAO STEVANDIĆU: Sastanak je samo traženje alibija jer izlazite na izbore koje je raspisao CIK

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević uputio je pismo predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću u kojem...

Večeras poklon koncert hora „Vrapčići“ i Grada Bijeljina u Centru za kulturu (foto)

Povodom 30. godišnjice postojanja i rada D‌ječiji hor “Vrapčići” iz Banjaluke održaće koncert Bijeljini u velikoj sali Centra za...

Na Sajam poljoprivrede u Novi Sad krenulo 450 poljoprivrednika iz Semberije (foto)

-Oko 450 Semberskih poljoprivrednika imaće priliku da se na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj...