MIROVIĆ VOJVODINA: Otvorenom Balkanu treba da se priključi BiH i RS (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas je otvoren jubilarni XX Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „INTERAGRO 2022“ koji će trajati naredna tri dana.

Otvaranju sajma prisustvovao je i predsjednik Pokrajinske Vlade Vojvodine, Igor Mirović, koji je ovom prilikom izrazio zahvalnost predsjedniku Cvijanović, organizatorima sajma, kolegama iz Sjeverne Makedonije, privrednicima i predstavnicima Vlade Srbije.

„Iz Vojvodine je došlo 12 kompanija i privrednika. Semberija nas povezuje i nije slučajno što smo pre šest godina sa ovog mesta snažno pokrenuli inicijativu za izgradnju autoputa od Kuzmina do Bijeljine, a danas su se svi založili za što snažniju podršku Otvorenom Balkanu. Otvorenom Balkanu treba da se priključi BiH i RS, koja je već potpuno za to. Ta inicijativa znači veću šansu i bolje povezivanje i snažnije političke veze, narod to želi i poruka sa sajma je da moramo imati snažniju akciju prema svima koji još ne vide prednosti te inicijative, a od toga će koristi imati svi ljudi“, rekao je Mirović, te dodao da će Vojvodina u ovoj i u narednim godinama proizvesti dovoljno hrane za sve u Srbiji, u Srpskoj i za sve zemlje regiona.

TESTNA REKLAMA

Ministar poljoprivrede iz Sjeverne Makedonije, Ljupče Nikolovski istakao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je Makedonija zemlja partner na  ovako značajnom sajmu.

„Makedonija je partner na mnogim sajmovima, a posebna nam je čast što prisustvujemo ovom sajmu. Imamo 15 predstavnika iz svoje zemlje. Zagovornici smo teze Otvoreni Balkan, jer smo vidjeli iz praktičnih primjera koliko je pozitivan, da ruši barijere između ljudi, zbližava ljude i olakšava trgovinu“, rekao je Nikolovski.

Predsjednik Privredne komore Makedonije, Trajan Angelovski, rekao je da je izuzetno srećan što je Makedonija, ali i Privredna komora dio sajma.

„Konačno su politika i dnevna dešavanja potisnute po strani. Dosta naših članica je predstavljeno ovde i smatramo da naše privrede imaju kompaktibilne prednosti da sarađuju sa lokalnim privredama ovde. Dosta je proizvoda koji su ovde intresantni i proizvodi koji su odavde interesantni dole na Makedonskom tržištu“, rekao je Angelovski, te istakao da su pojedine kompanije već započele pregovore, a uskoro možemo očekivati i makedonske proizvode u Srpskoj na tržištu i proizvode iz Srpske na makedonskom tržištu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO MAKI: Heroj 5. oktobra i simbol Otpora – Bogoljub Arsenijević MAKI

Bogoljub Arsenijević Maki, valjevski slikar i ikonopisac, jedan od heroja otpora Miloševićevom režimu i Petooktobarske revolucije danas je...

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...