Da svoje korene nikad nije zaboravio I da se u svoju Republiku Srpsku uvek rado vraća, bez obzira što je napravio veliku uspeh u svetu, privrednik I ekspert iz oblasti energetske efikasnosti Miroslav Kojadinović, pokazao je po ko zna koji put.


Naime, Kojadinović je u rodnu zemlju došao u društvu Štefana Friša, koji je član Upravnog odbora kompanije “Endži” gde su se sastali sa ministrom finansija i trezora BiH Srđan Amidžić I ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem I sa njima razgovarao o mogućnosti ulaganja u energetski sektor Bosne I Hercegovine I Republike Srpske.

Da je napravio pravu stvar, govore reči zahvalnosti koje su Kojadinoviću uputili Amidžić I Đokić.

Miroslav Kojadinović učesnik jedne od najvećih konferencija o energentskoj efikasnosti – Svjetski, a naš

-Veoma sam zahvalan Miroslavu Kojadinoviću, jer po celom svijetu promoviše Republiku Srpsku i BiH, ali i sa izuzetno uticajnim ljudima pravi promocije kako ulagati u Srpsku i BiH u najvišim evropskim političkim i društvenim krugovima-rekao je Amidžić, a slične reči mu je uputio I Đokić.

Kojadinovićč koristi svaku prilika da u najvišim poslovnim krugovima Nemačke i Evrope predstavi Republiku Srpsku u što boljem svetlu, kao zemlju u koju treba ulagati.

„Srpska ima ogroman energetski potencijal“ Kojadinović i Friš kod ministra Đokića o budućoj saradnji (foto)

“Vrlo sam pozitivno iznenađen znanjem i činjenicama o energetskom efikasnosti na području Srpske i BiH koju poznaje Amidžić. Preneo mi je svoja znanja o projektu iz Banjaluke, koji je on vodio, a tiče se regenerativne energije i mogu da kažem da je projekat urađen veoma dobro i on je primer kako treba da izgledaju budući projekti -rekao je Kojadinović i dodao:

“Nakon sastanka u Banjaluci moram priznati da Srpska ima ogroman energetski potencijal, a takođe moram reći da je ministar Đokić izrazio uverenje da će doći do novog susreta nakon što Štefan Friš upozna menadžment kompanije “Endži” o mogućnostima i spremnosti Republike Srpske i ministarstva energetike za buduću saradnju” – zaključio je Kojadinović.

Ekspert energetske efikasnosti kod ministra BiH: Podrška Kojadinovića i Friša

Pre sastanaka sa Amidžićem I Đokićem, Kojadinović i Friš su bili gosti delegata u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH Želimira Neškovića.

Želimir Nešković (SDS) ugostio biznismene dobre volje: Srpskoj i BiH širom vrata otvorio (foto)

“Bila mi je čast ugostiti nemačke privrednike I humaniste gospodu Kojadinovića I Friša. Cilj njihove posete bio je upoznavanje sa radom Parlamentarne skupštine BiH. Gospoda iz Nemačke su se upoznala sa radom ove institucije, kao I sa inicijativamo koje su se desile unazad nekoliko meseci, a koje dolaze iz RS I odnose se na rad zajedničkih institucija Bih. Vrlo je važno da u poseti Kojadinovića I Friša, osim privrednih potencijala, takođe upoznaju legislativu i zakonodavni okvir koji BiH ima što je I te kako značajno na putu BiH ka Evropskoj Uniji” – rekao je Nešković.

Kojadinović je tokom boravka u Banjaluci imao priliku da prisustvuje posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je rekao da podržava Veto predsednice Cvijanović.

Dešavanjau Bijeljini
Izvor: pressserbia.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име