Ekspert energetske efikasnosti kod ministra BiH: Podrška Kojadinovića i Friša

Datum:

Share post:

Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić razgovarao je danas sa privrednicima Štefanom Frišom i Miroslavom Kojadinovićem koji je ekspert iz oblasti energetske efikasnosti a rodom iz Republike Srpske. 
Amidžić je zahvalio Kojadinoviću i Frišu na posjeti i interesovanju kako bi unaprijedili saradnju iz oblasti privrede i finansija ali i energetske efikasnosti. 
-Veoma sam zahvalan Miroslavu Kojadinoviću jer po cijelom svijetu promoviše Republiku Srpsku i BiH ali i sa izuzetno uticajnim ljudima pravi promocije kako ulagati u Srpsku i BiH u najvišim evropskim političkim i društvenim krugovima-rekao je Amidžić.
Kojadinović je za Amidžića istakao da je stručan i odgovoran te izrazio zadovoljstvo jer su danas usaglasili stavove kada je riječ o budućnosti energetskog sektora ili regenerativne energije koja će biti uvedena u svim evropskim državama. 
Kojadinović je istakao da svi zajedno treba da čuvaju svijet jer svijet čuva ljude. 
Kao član njemačke državne komisije o energetskoj efikasnosti, Kojadinović je izrazio spremnost da prenese svoje iskustvo iz ove oblasti Srpskoj i BiH. 
-Vrlo sam pozitivno iznenađen znanjem i činjenicama o energetskom efikasnosti na području Srpske i BiH koju poznaje Amidžić. Prenio mi je svoja znanja o projektu iz Banjaluke koji je on vodio a tiče regenerativne energije i i mogu da kažem da je projekat urađen veoma dobro i on je primjer kako treba da izgledaju budući projekti-rekao je Kojadinović. 
Kojadinović je obavjestio Amidžića o trenutnoj situaciji u Njemačkoj kada je riječ o energetskoj efikasnosti, do koje su mjere te zakanske regulative ispunjene i šta se još očekuju u budućnosti. 
Štefan Friš, član Upravnog odbora kompanije „Endži“  kaže da je danas bio izuzetno interesantan razgovor sa Amidžićem te da su razmijenili dobro misljenje i dogovorili dalju saradnju na poslovima energetske efikasnosti. 
-Zadovoljstvo mi je što sam dobio interne informacije od Amidžića a u vezi energetskog sektora. Mnogo me raduje da je projekat koji je on vodio ispunio te norme koje se i kod nas u Evropskoj uniji uvažavaju-rekao je Friš.
Prethodno su Kojadinović i Friš bili gosti delegata u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH Želimira Neškovića.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Šahovski velemajstor iz Bijeljine Dalibor Stojanović u Izboru za deset najboljih sportista RS

Velemajstor Dalibor Stojanović poslije dugog niza godina ponovo je kandidat Šahovskog saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih...

BIJELJINA: KK „ŠAMPIONI“ – PET MEDALJA U LJUBLJANI

U subotu, 25. novembra u Ljubljani je održan tradicionalni karate turnir „Ljubljana OPEN 2023“. Na turniru je učestvovalo...

BIJELJINA: Održana Edukacija za poslovno usmjeravanje za korisnike projekta „Integralni pristup ka socijalnom uključivanju“

U prostorijama PPK Bijeljina, 27. i 28. novembra održana je Edukacija za poslovno usmjeravanje za korisnike projekta „Integralni...

MINISTAR MINIĆ: Gradonačelnik Bijeljine opet laže! (foto)

-Javnost treba da zna da će od posljednja dva miliona maraka biti isplaćeno 158 korisnika, među kojima je...