Miodrag Mikica Petrić je bio ubojiti centarfor Proletera koji je nemilosrdno rešetao mrežu protivnika, lijevom, desnom nogom ili glavom.

-Djelovao je tromo i nezainteresovan za utakmicu, a onda munjevitim šutevima ili prodorima postizao je, mnoge nekada i važne pogodke na utakmici. Ponikao je u mlađim kategorijama FK “Proleter“ Dvorovi gdje je sa svojim vršnjacima igrao i odmah odskakao svojim kvalitetima pa je primjećen od trenera kluba i prekomandovan u prvi seniorski tim, kaže istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović.

-Svoje najbolje utakmice je odigrao u Republici Srpskoj, u Drugoj ligi FS RS kada je postizao pogodke na zadovoljstvo publike. Još uvjek se pamti njegov pogodak, koji je značio i opstanak Proletera u Drugoj ligi, a igrana je utakmica sa FK “Sloga“ iz Bijeljine. Bila je potrebna pobjeda  a nikako da se postigne željeni pogodak. Međutim, u zadnjim trenutcima utakmice na scenu stupa Petrić i na svoj volšeban način postiže značajan pogodak kojim je obezbedio i opsatank u ligi, nastavlja Simeunović.

Simeunović dalje kaže da se u svojoj karijeri, koja je bila uspješna, Miodrag Petrić Mikica se nije uvjek slagao sa svim trenerima u klubu pa je u tim pauzama nastupao i u FK “Mladost“ Kriva Bara, FK “Pobjeda“ Trješnica i FK “Proleter 2“ takozvane „Tifoze 92.“

-Međutim, ostaće zapisano u istoriji FK “Proleter“ Dvorovi da je Miodrag Mikica Petrić nastupao na preko 200 prvenstvenih, kup ili prijateljskih utakmica i postigao bezbroj  pogodaka (nažalost nije vođena evidencija), rekao je Simeunović.

-Miodrag Petrić Mikica danas živi u Dvorovima i bavi se privatnim biznisom i nema dodira sa fudbalom, zaključio je istoričar FK “Proleter“ Dvorovi Vladan Simeunović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име