Ministarstvo odgovorilo Ćosiću: Osam dana rok za primopredaju dužnosti

Datum:

Share post:

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske obavijestilo je novoizabranog gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubišu Ćosića da se primopredaja dužnosti nakon sprovedenih izbora za organizacione jedinice lokalne samouprave obavlja najkasnije u roku od osam dana od dana potvrde mandata.
 
"U Zakonu o lokalnoj samoupravi, odredba člana 47 na jasan način obavezuje kako i kada se mora izvršiti primopredaja dužnosti između gradonačelnika nakon što organ nadležan za sprovođenje izbora potvrdi mandat", naveli su iz Ministarstva u odgovoru na Ćosićev dopis kojim je zatražio mišljenje o primjeni zakonskih odredaba u vezi obavljanja primopredaje dužnosti.

U dopisu Ministarstvu, Ćosić je naveo da je 22. decembra od Centralne izborne komisije (CIK) preuzeo uvjerenje o izboru za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, te ukazao na odredbe Zakona o gradu Istočno Sarajevo, kojim se uređuje izbor gradonačelnika.

Iz Ministarstva su naveli da je Ćosić ukazao i na odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta grada Istočno Sarajevo kojima se uređuje primopredaja, te da je Skupština Grada na sjednici 17. decembra donijela odluku o imenovanju Komisije za primopredaju dužnosti između gradonačelnika.
Na proteklim lokalnim izborima u BiH, koji su održani 15. novembra, građani Istočnog Sarajeva su prvi put direktno birali gradonačelnika, a najviše glasova osvojio je Ćosić, koji je sertifikat preuzeo u utorak, 22. decembra, od kada mu teče mandat.

Međutim, dosadašnjem gradonačelniku Nenadu Vukoviću mandat ističe tek u martu 2021. godine, tako da je on i dalje na čelu ovog grada.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ SA RADNIKOM ovladao odbojkom BiH: Od ovoga nismo mogli više uraditi

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. U finalu su sa 2:0 bili bolji...

Stanivuković uručio kartice za BESPLATAN JAVNI PREVOZ za još 1.100 penzionera

U Banjaluci je i danas nastavljena podjela doživotnih besplatnih kartica za javni prevoz za penzionere i osobe starije...

DAKIĆ, PUTEVI SRPSKE: Višemilionska ulaganja u Čelincu, počela izgradnja mosta preko rijeke Ukrine

– U Staroj Dubravi kod Čelinca danas je ozvaničen početak izgradnje novog mosta na rijeci Ukrini, a vrijednost...

Novi izborni zakon BiH i vladajuća koalicija pred istekom roka

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, koji bi trebalo da se održe početkom oktobra ove godine, biće raspisani...