Ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandar Martinović i Republike Srpske Savo Minić istakli su da će potpisana dva memoranduma i jedan sporazum o agrarnim plaćanjima i upravljanju vodama i vodama u donjem toku rijeke Drine dodatno ojačati saradnju ova dva ministarstva.

Nakon potpisivanja memoranduma i sporazuma u prostorijama Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Srbije, Martinović je istakao da je ovo prilika da se pošalje jasna poruke, prije svega srpskom narodu, da su Srbija i srpska složne i jedinstvene u vrlo teškim trenucima za srpski narod i za Srbiju i za Srpsku.

Martinović je napomenuo da ova posjeta dolazi nakon što je srpski narod izložen jakim pritiscima i nakon donošenja rezolucije u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN nekakvom većinom, koja ima za cilj da, kako je naveo, stavi žig genocidnog naroda na čelo svim Srbima i to generacijama koje će doći.

Ministar Minić je, zahvalivši za više nego za srdačan doček, rekao da se potpisivanjem ova tri dokumenta proširuje saradnja, odnosno pravi jedna veoma kvalitetnu priču sa svim onim što spaja Srbiju i Srpsku, a to je rijeka Drina i integrisano upravljanje njenim vodama, pogotovo u donjem toku.

On je naveo da bilo riječi i o manifestaciji Miholjska ljeto u Srbiji da i Republika Srpska bude dio toga, kao i da se produbi saradnja po pitanju prometa robe, usluga, ljudi, jer je Srbija najveći i najozbiljniji partner Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име