MINISTAR VULIN: Hrvatima neke BUDALE pišu kako su Srbi izvršili genocid nad njima

Datum:

Share post:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je mržnja Hrvatske prema Srbiji toliko snažna da je ovih dana "samozvani hrvatski istoričar napisao knjigu o tome kako su 1941. godine Srbi izršili genocid nad Hrvatima".
 

"Narod koji je stvorio logor Jasenovac sada ima neke budale koje pišu o tome kako su Srbi izršili genocid nad Hrvatima u Drugom svjetskom ratu. Srbi ne smiju da dozvole sebi da tuđa istorija postane naša, a njihovi zločini – naši", rekao je Vulin, komentarišući knjigu "Ideologija i propaganda velikosrpskog genocida nad Hrvatima: projekat `Homogena Srbija 1941`" hrvatskog "istoričara" Stjepana Loza.

On je istakao da Srbija mora da reaguje na to kao država i dodao da srpsku istoriju moraju da pišu Srbi, a ne da im je neko piše sa strane, kao što je to bio slučaj u proteklim decenijama.

Vulin je rekao da Hrvati i sada ćute o zločinima u Jasenovcu i ukazao na kontinuitet politike Nezavisne Države Hrvatske (NDH).

On je podsjetio da je nekadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman pisao da je "NDH izraz `povijesnih` težnji hrvatskog naroda za nezavisnošću".

Vulin je napomenuo da je NDH stvorila Jasenovac i ubila više stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma.

"U Hrvatskoj i danas imamo ulicu Mile Budaka, osnivača ustaškog pokreta i NDH, i to je za njih prihvatljivo i normalno. Moramo više da govorimo, da budemo glasniji. Ne zaboravimo – onaj ko kontroliše prošlost, kontroliše i budućnost", rekao je Vulin za TV "Hepi".

Dešavanja u BIjeljini
Izvor: atvbl.rs/srna.rs/happytv.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Srpska bogatija za 16 beba

POVEZANE VIJESTI

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...

VRIJEME DANAS oblačno uz povremene sunčane periode

Ujutru i prepodne na jugu oblačno uz povremenu kišu, u ostalim predelima suvo uz sunčane periode. Tokom jutra...