MINISTAR VULIN: Hrvatima neke BUDALE pišu kako su Srbi izvršili genocid nad njima

Datum:

Share post:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je mržnja Hrvatske prema Srbiji toliko snažna da je ovih dana "samozvani hrvatski istoričar napisao knjigu o tome kako su 1941. godine Srbi izršili genocid nad Hrvatima".
 

"Narod koji je stvorio logor Jasenovac sada ima neke budale koje pišu o tome kako su Srbi izršili genocid nad Hrvatima u Drugom svjetskom ratu. Srbi ne smiju da dozvole sebi da tuđa istorija postane naša, a njihovi zločini – naši", rekao je Vulin, komentarišući knjigu "Ideologija i propaganda velikosrpskog genocida nad Hrvatima: projekat `Homogena Srbija 1941`" hrvatskog "istoričara" Stjepana Loza.

On je istakao da Srbija mora da reaguje na to kao država i dodao da srpsku istoriju moraju da pišu Srbi, a ne da im je neko piše sa strane, kao što je to bio slučaj u proteklim decenijama.

Vulin je rekao da Hrvati i sada ćute o zločinima u Jasenovcu i ukazao na kontinuitet politike Nezavisne Države Hrvatske (NDH).

On je podsjetio da je nekadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman pisao da je "NDH izraz `povijesnih` težnji hrvatskog naroda za nezavisnošću".

Vulin je napomenuo da je NDH stvorila Jasenovac i ubila više stotina hiljada Srba, Jevreja, Roma.

"U Hrvatskoj i danas imamo ulicu Mile Budaka, osnivača ustaškog pokreta i NDH, i to je za njih prihvatljivo i normalno. Moramo više da govorimo, da budemo glasniji. Ne zaboravimo – onaj ko kontroliše prošlost, kontroliše i budućnost", rekao je Vulin za TV "Hepi".

Dešavanja u BIjeljini
Izvor: atvbl.rs/srna.rs/happytv.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film ”GARAVICE” 10. marta u Bijeljini – BIHAĆKI SREZ, jedno od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu

Dokumentarni film „Garavice“, o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu, biće prikazan u nedjelju,...

Članovi Predsjedništva BiH u Antaliji sa Ajhorstovom

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se u Antaliji sa izvršnim direktorom za Evropu u Evropskoj službi za spoljne...

Miličević poručio Upravi ERS: Smanjite cijenu struje, dosta je eksperimenata!

Smanjite cijenu struje na onu koju smo imali prije vaših eksperimenata, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske...

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...