Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić poručila je da bilo kakvo nametanje određenih sadržaja u udžbenicima u Republici Srpskoj, nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici, neće biti moguće realizovati.

„Dosljednost u sprovođenju vaspitno-obrazovnih politika svih učesnika u tome procesu je garancija ostvarenja postavljenih ciljeva iz Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske“, rekla je Stojičićeva tokom sastanka u Banjaluci sa direktorom Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Predragom Spasojevićem.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim aktivnostima koje treba sprovesti da bi spremno dočekali narednu školsku godinu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Naglašeno je da se udžbenici štampaju planiranom dinamikom, a novi udžbenici, za koje su raspisani konkursi biće usklađeni sa obrazovnom politikom u Republici Srpskoj, nastavnim planovima i programima koje predlaže Republički pedagoški zavod i donosi Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Stojičićeva je nakon sastanka razgovarala i sa timom koji se bavi digitalizacijom sadržaja udžbenika u Zavodu.

Ona je istakla jasnu opredijeljenost resornog ministarstva da podrži razvoj obrazovanja uz podršku informaciono-komunikacionih tehnologija, ističe se u saopštenju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име