Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić učestvovao je na sastanaku na najvišem nivou u okviru Brdo procesa na okruglom stolu Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije.

Sastanku je prisustvovao i njegov kolega iz Sjeverne Makedonije, Oliver Spasovski, ministar unutrašnjih poslova.

Tema okruglog stola bila je „Kako Zapadni Balkan učiniti boljim i prosperitetnijim – bezbjednosni aspekt“.

Nešić je istakao da je ovim nastavljena saradnja i produbljivanje dobrih odnosa dva ministarstva i dvije zemlje.

Na sastanku je usaglašeno da je ključna stvar za bezbjednost na Zapadnom Balkanu da EU u ovom osjetljivom geopolitičkom trenutku uvidi značaj brzog završetka evropskih integracija cijele regije.

-Sjeverna Makedonija je država u koju migranti ulaze iz EU a BiH zemlja iz koje izlaze u EU. Od BiH i Sjeverne Makedonije očekujem da budu garanti bezbjednosti cijele EU ali da u isto vrijeme građani dvije zemlje očekuju konkretnije i opipljivije rezultate na evropskom putu, rekao je ministar bezbjednosti BiH.

-U izuzetno uspješnoj posjeti Briselu naišao sam na otvorena vrata. Vrijeme je da prestanemo da očekujemo da će nas u EU neko vući za rukav, te je potrebno da i mi pokažemo energiju i proaktivnost. Ja sam tako pristupio svom mandatu i insistiraću na razgovoru, dogovoru i kompromisu kad su u pitanju sva politička pitanja u BiH, zaključio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име