MINISTAR MITROVIĆ: Cilj Nacrta zakona o samostalnim preduzetnicima – razvoj i unapređivanje poslovanja

Datum:

Share post:

Ministar privrede i preduizetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da je cilj Nacrta zakona o samostalnim preduzetnicima razvoj i unapređivanje njihovog poslovanja, zaštita starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti, te njihova bolja vidljivost u privredi.

Mitrović je obrazlažući ovaj akt u Narodnoj skupštini Republike Srpske istakao da se ovih nacrtom zakona uređuju poslovna obilježja preduzetnika, postupak registracije, organizovanje preduzetnika i nadzor.

– Ovim Nacrtom zakona uveden je institut promjene vlasnika poslovanja u okviru koga za obavljanje djelatnosti prenosi sa lica koje je registrovano u svojstvu preduzetnika na drugo fizičko lice preduzetnika – rekao je Mitrović.

On je dodao da je ovim nacrtom zakona predviđeno da je nakon smrti preduzetnika propisan trajni nastavak obavljanja djelatnosti ako nasljednici za to pokažu interes.

Novina koja se uvodi je da preduzetnicima pomoć u poslovanju mogu pružati članovi porodičnog domaćinstva starosti od 15 do 18 godina, odnosno članovi porodičnog domaćinstva koji su korisnici penzije, navodi se u obrazloženju ovog akta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođeno PET BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i tri dječaka. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 19. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS umjereno oblačno uz moguće slabe padavine

Ujutru umereno oblačno uz sunčane periode i hladnije, u višim predelima slab mraz. Mjestimično uz riječne doline i...