MINISTAR MINIĆ U PRIJEDORU: Stanje stabilno, situacija se smiruje

Datum:

Share post:

Stanje u Prijedoru je stabilno i situacija se smiruje, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić nakon što je sa gradonačelnikom Slobodanom Јavorom obišao poplavljena područja.
– U neprestalnom smo kontaktu premijer Radovan Višković i ja sa svim načelnicima u ovom dijelu Republike Srpske gdje imamo pojavu voda koje su van svojih tokova – rekao je Minić.

Istakao je da su veoma bitne aktivnosti Јavne ustanove Vode Srpske i aktivnosti koje je provodila Gradska uprava.

– Na rijeci Miloševici se vidjelo da je bilo mnogo više vode nego prošli put kada smo imali poplavu. Sada se to nije desilo jer  je uklonjeno šiblje i povećan kapacitet protočnosti. To su mjere koje se rade širom Srpske – rekao je ministar. 

Neprestalno se moramo boriti sa prirodom, kaže Minić, i dati odgovor na ovakve situacije. 

– Blagovremeno postupanje gradske uprave, Civilne zaštite, Vlade Srpske kao i aktivnosti koje su rađene na rječnim  vodotokovima i obalozaštitama dovele su do toga da nismo imali neku veću ugroženost – istakao je Minić.

Gradonačelnik Prijedora se zahvalio Vladi Republike Srpske i ministru Miniću koji je obišao poplavljena područja i uvjerio se kakvo je stanje.

– Zahvaljujući mjerama koje smo preduzeli početkom godine, u naseljima Vrbice i Topola nema problema. Očistili smo kanal, iskrčili nisko rastinje i rezultat konkretnog rada se vidi – istakao je Јavor.

Naglasio je da problema ima sa podzemnim vodama.

– Najviše u naselju Gomjenica gdje se voda približila osnovnoj školi gdje je sutra nastava i otkazana. Slična situacija je i u naselju Tukovi. Vatrogasci su na licu mjesta gdje sa pumpama pokušavaju preusmjeriti količinu vode koja trenutno nadolazi – kaže Јavor.

Istakao je da je u Ključu i Sanskom Mostu Sana je u znatnom padu, tako da očekuju mirnu noć.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...