Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da je jedno sportsko-rekreativno lovište u Srpskoj dodijeljeno na koncesiju, što je pozitivno i trend u cijeloj Evropi, te da svi lovci u Srpskoj, njih 24.000, znaju kako to funkcioniše i da lovstvo nikada neće biti dovedeno u pitanje.

Minić je u Rogatici, komentarišući navode medija da “lovstvo prelazi u privatne ruke”, naglasio da je to apsolutna neistina i da u Srpskoj postoje sportsko-rekreativna lovišta.

“Kada je riječ o privrednim lovištima, kojima gazduju šumska gazdinstva, imamo situaciju da su pojedina šumska gazdinstva u lovstvu iskazala enorman gubitak i ne gazduju na tom području kako bi trebalo”, izjavio je Minić novinarima.

On je istakao da je jedno lovište dodijeljeno na koncesiju, što smatra pozitivnom stvari, budući da je to trend u cijeloj Evropi.

“Nažalost, neko ovo želi da zloupotrijebi, ovo nema veze sa nama lovcima i sportsko-rekreativnim lovom i lovačkim udruženjima. Ovo je jedna nadogradnja, da tamo gdje budemo imali prostora,dovedemo i domaće i strane lovce u lov visokotrofejne divljači. Moraju postojati takva lovišta i tako je i u Evropi i u cijelom svijetu, ukazao je Minić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име