MINISTAR MINIĆ: Lovstvo nikada neće biti dovedeno u pitanje

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je da je jedno sportsko-rekreativno lovište u Srpskoj dodijeljeno na koncesiju, što je pozitivno i trend u cijeloj Evropi, te da svi lovci u Srpskoj, njih 24.000, znaju kako to funkcioniše i da lovstvo nikada neće biti dovedeno u pitanje.

Minić je u Rogatici, komentarišući navode medija da “lovstvo prelazi u privatne ruke”, naglasio da je to apsolutna neistina i da u Srpskoj postoje sportsko-rekreativna lovišta.

“Kada je riječ o privrednim lovištima, kojima gazduju šumska gazdinstva, imamo situaciju da su pojedina šumska gazdinstva u lovstvu iskazala enorman gubitak i ne gazduju na tom području kako bi trebalo”, izjavio je Minić novinarima.

On je istakao da je jedno lovište dodijeljeno na koncesiju, što smatra pozitivnom stvari, budući da je to trend u cijeloj Evropi.

“Nažalost, neko ovo želi da zloupotrijebi, ovo nema veze sa nama lovcima i sportsko-rekreativnim lovom i lovačkim udruženjima. Ovo je jedna nadogradnja, da tamo gdje budemo imali prostora,dovedemo i domaće i strane lovce u lov visokotrofejne divljači. Moraju postojati takva lovišta i tako je i u Evropi i u cijelom svijetu, ukazao je Minić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...