MINISTAR MINIĆ: Gradonačelnik Bijeljine opet laže! (foto)

Datum:

Share post:

-Javnost treba da zna da će od posljednja dva miliona maraka biti isplaćeno 158 korisnika, među kojima je 150 Bijeljinaca, izjavio je ministar Minić.
Fejsbuk gradonačelnik Ljubiša Petrović (gradonačelnik Bijeljine, op.aut.) po ustaljenom običaju i nedostatku komunikacije sa svojim građanima opet je danas iznio pregršt laži na račun Ministarstva poljoprivrede Srpske.

Poručio je ovo u razgovoru za portal “Glasa Srpske” ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić, komentarišući Petrovićeve riječi da sredstva pomenutog ministarstva neće biti korištena za naknadu štete nijednog korisnika sa područja Bijeljine.

https://desavanjaubijeljini.com/petrovic-odgovorio-ministarstvu-poljoprivrede-sa-semberijom-koja-hrani-ostatak-republike-srpske-se-necete-igrati/112211/?fbclid=IwAR2jilp8o4Y7LUiHiLrodrYdy52Dec4z3gp-3XZD0cwavNEUtFbehjr4CkY

– Da Fejsbuk načelnik ima bilo kakvu komunikaciju sa svojim građanima znao bi da je resorno ministarstvo do sada od ukupnih sredstava isplaćenih za ovu namjenu, a riječ je o 10,5 miliona maraka, za Bijeljinu izdvojilo 7,3 miliona KM – kaže naš sagovornik.

Javnost treba da zna, dodaje on, da će od posljednja dva miliona maraka biti isplaćeno 158 korisnika, među kojima je 150 Bijeljinaca.

– Da je Fejsbuk načelnik pitao bilo kojeg proizvođača iz Bijeljine ili bilo koje udruženje iz tog grada saznao bi da svakodnevno komuniciramo sa stotinama proizvođača iz grada na čijem je čelu i dogovaramo na koji način da ih obeštetimo. Da je Petrović, a koji je svojim nečinjenjem možda i najodgovorniji za širenje bolesti na područiju Bijeljine, kojim slučajem pozvao bilo koga u ministarstvu saznao bi da je svakoj tranši koju smo isplatili za odštetu bilo preko 70 odsto proizvođača upravo iz Bijeljine – rekao je Minić.

Morbidna laž koju je, prema riječima našeg sagovornika, plasirao Petrović, jeste i to da Veterinarski institut Republike Srpske “Dr Vaso Butozan” nije djelovao na području Bijeljine.

– Institut je formirao laboratoriju na području Bijeljine i na taj način uduplao broj uzoraka koje je moguće uraditi u toku dana. Timovi pomenutog instituta prelazili su dnevno više od hiljadu kilometara kako bi servisirali sve proizvođače sa područja Bijeljine, a kako bi pravovremeno dobili sve neophodne rezultate unutar 24 sata – rekao je Minić.

Podsjećamo, iz Ministarstva poljoprivrede Srpske danas su saopštili kako će se sredstva od dva miliona KM, koje je odobrio Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske za suzbijanje posljedica afričke kuge svinja, iskoristiti za stoodstotnu naknadu štete za korisnike čija šteta iznosi do 5.000 KM, kao i za djelimičnu naknadu štete za veće korisnike.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović reagovao je na pomenuto saopštenje te poručio kako ništa od pomenutih sredstava neće završiti u gradu koji vodi, kao da on, kako je dodao, nije u Republici Srpskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com/desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...