MINISTAR MINIĆ: Bilo kakva presuda Dodiku, osim oslobađajuće, bila bi loša po BiH

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da proces pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika Republike Srpske“ Miloša Lukića nema veze sa pravom i da bi svaka presuda, osim oslobađajuće, bila loša za BiH.

Minić je rekao da Parlamentarna skupština BiH treba da donosi zakone, a ne da ih neko nameće.

„Redovno ćemo ovdje dolaziti, da pošaljemo poruku koja je jasna, pomalo to postane stereotipno ponavljati onima koji neće to da čuju“, rekao je Minić novinarima pred Sudom BiH, uoči današnjeg ročišta.

On je istakao da je Sud BiH ponizio Parlamentarnu skupštinu BiH, a samim tim i svakog građanina BiH prihvatanjem činjenice da jedan stranac može izmijeniti Krivični zakon i nametnuti određene regulative.

„Ovo je presedan u pravosuđu, čak i u ratna okupatorska vremena su postojali prijeki sudovi. Postojalo je bilo šta“, naveo je Minić.

Minić je poručio da bilo kakva druga presuda osim oslobađajuće neće donijeti ništa dobro ni za BiH ni za bilo koga ko u njoj živi.

„Svaki put dođem ovdje sa znatiželjom, s nadom da će neko reći da se postupak obustavlja, jer ovo nema nikakvog smisla“, poručio je Minić i dodao da srpski narod mora biti istrajan jer će na kraju ovo biti pobjeda i predsjednika Milorada Dodika i Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Sud BiH u Sarajevu, gdje je zakazan novi pretres zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Idu li 52 fudbalska kluba u Semberiji “pod suspenziju“? (foto)

Da li će 52 fudbalska (od Premijer lige do najniže lige) kao i 20-ak Omladinskih selekcija u Semberiji...

SVEŠTENIK MIRAN: Crkva nikada nije bila protiv proslavljanja državnih praznika – na vjernicima je da odluče kako će proslaviti 1. maj (video)

U toku su praznici, u toku je Stradalna nedelja, sutra je 1. maj, pa smo željeli da porazgovaramo...

Omladinci RSS posadili breze u okviru akcije „April – mjesec čistoće“ (foto)

Republička omladina Srpske donirala je i posadila breze u okviru akcije Gradske uprave grada Bijeljina „April – mjesec...

PETROVIĆ: Danas isplata subvencija za đačke karte za srednjoškolce i za osnovce

Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine je saopštio putem svog zvaničnog FB naloga da danas (utorak, 30. april 2024.) počinjeisplata...