MINISTAR MINIĆ: Bilo kakva presuda Dodiku, osim oslobađajuće, bila bi loša po BiH

Datum:

Share post:

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da proces pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora „Službenog glasnika Republike Srpske“ Miloša Lukića nema veze sa pravom i da bi svaka presuda, osim oslobađajuće, bila loša za BiH.

Minić je rekao da Parlamentarna skupština BiH treba da donosi zakone, a ne da ih neko nameće.

„Redovno ćemo ovdje dolaziti, da pošaljemo poruku koja je jasna, pomalo to postane stereotipno ponavljati onima koji neće to da čuju“, rekao je Minić novinarima pred Sudom BiH, uoči današnjeg ročišta.

On je istakao da je Sud BiH ponizio Parlamentarnu skupštinu BiH, a samim tim i svakog građanina BiH prihvatanjem činjenice da jedan stranac može izmijeniti Krivični zakon i nametnuti određene regulative.

„Ovo je presedan u pravosuđu, čak i u ratna okupatorska vremena su postojali prijeki sudovi. Postojalo je bilo šta“, naveo je Minić.

Minić je poručio da bilo kakva druga presuda osim oslobađajuće neće donijeti ništa dobro ni za BiH ni za bilo koga ko u njoj živi.

„Svaki put dođem ovdje sa znatiželjom, s nadom da će neko reći da se postupak obustavlja, jer ovo nema nikakvog smisla“, poručio je Minić i dodao da srpski narod mora biti istrajan jer će na kraju ovo biti pobjeda i predsjednika Milorada Dodika i Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Sud BiH u Sarajevu, gdje je zakazan novi pretres zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...