Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da kadrovsko jačanje i podmlađivanje mora da adekvatno prati i opremanje MUP-a i istakao da je Vlada Srpske u proteklih šest godina za te namjene izdvojila 150 miliona KM.

Karan je rekao da se nastavlja ulaganje i opremanje MUP-a, dodajući da je ovo ministartvo veliko i zahtijeva ogromna materijalna sredstva.

„Za proteklih šest godina u Centar za obuku i sva opremanja po svim policijskim upravama u Republici Srpskoj sa aspekta posebnih vozila, helikopterske jedinice, službenih pasa, službenih konja, objekata, balističkih i kriminalističkih sredstava Vlada Republike Srpske i Srpska je uložila 150 miliona KM“, rekao je Karan.

Otvarajući u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke „Policijadu“, sportske igre radnika MUP-a, Karan je poručio da su mladi policajci budućnost MUP-a Srpske i da je raspisan konkurs za 26 klasu za 300 novih mladih ljudi.

„`Policijada` je odraz mladosti i podmlađivanja policije“, rekao je Karan novinarima i dodao da su u Centru za obuku u Zalužanima stvoreni svi potrebni kapaciteti.

On je naglasio da se opremanje i kadrovsko jačanje nastavlja, kao i da „Policijada“ okuplja sve vrijednosti koje čine pripadnike MUP-a prilikom prijema u policiju i kasnije da se osposobe da obavljaju svoje najznačajnije poslove.

„Osposobljenost, psihofizička snaga i sposobnost, posebno naših posebnih jedinica, iznjedrila je veliki broj sportista, uvijek su, posebno u određenim borilačkim vještinama, trčanju i nekim drugim vještinama radnici policije bili reprezentativci, evo sada reprezentativci Republike Srpske i nosioci u velikim klubovima, što je za pohvalu“, rekao je Karan.

Karan je naveo da u sportskim igrama radnika MUP-a učestvuju policijski službenici, svi pripadnici MUP-a, državni službenici, namještenici, kadeti Policijske akademije i Fakultet bezbjednosti u organizaciji Sinidikata radnika MUP-a.

„Ovakvu mladost još nismo vidjeli, gotovo 800 mladih ljudi, dok nisam vidio nisam bio svjestan podmlađivanja policije posljednjih godina“, dodao je Karan.

Predsjednik Sindikata unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić rekla je da sa zadovoljstvom svake godine organizuju „Policijadu“, koja je prilika da policijske službenike bar na dva dana odvoje od svakodnevnog posla koji zahtijeva visok stepen posvećenosti i odgovornosti.

„`Policijada` za pripadnike MUP-a nije samo sportsko takmičenje, već i prilika da se družimo sa kolegama iz svih organizacionih jedinica MUP-a, da pokažemo jedinstvo, međusobnu podršku i solidarnost koja karakteriše ovakve profesije“, istakla je Jondićeva.

Inspektor Uprave MUP-a za policijsku obuku Ana Panić rekla je da „Policijada“ predstavlja divno iskustvo, imajući u vidu da se pripadnici MUP-a mogu vidjeti sa kolegama iz ostalih organizacionih jedinica, te da će se takmičiti u disciplini streljaštvo.

Zaposleni u MUP-u iz svih krajeva Republike Srpske, njih 739, takmičiće se danas i sutra u osam disciplina – streljaštvo, plivanje, džudo, mali fudbal, basket, odbojka, kros i stoni tenis.

Sportske igre radnika MUP-a se održavaju u okviru obilježavanja Dana policije Republike Srpske.

Otvaranju „Policijade“ prisustvovao je i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Uoči otvaranja minutom ćutanja odata je pošta svim stradalim pripadnicima MUP-a Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име