MINISTAR BUKEJLOVIĆ U BIJELJINI: Prioritet stavljanje u funkciju novog zatvora u Golom Brdu (foto, video)

Datum:

Share post:

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je nakon današnje posjete Kazneno-popravnom zavodu /KPZ/ Bijeljina da će jedan od prioriteta resornog ministarstva naredne godine biti stavljanje u funkciju novog objekta zatvora u Golom Brdu kod Bijeljine koji će moći da primi 250 zatvorenika.

„Zatvori u Republici Srpskoj su u dobrom stanju. Uvjereni smo da je stanje bezbjednosti u KPZ-u Bijeljina zadovoljavajuće“, rekao je Bukejlović i dodao da se na taj način drži standard po pitanju ustanova za izdržavanje kazneno-popravnih sankcija i pritvorskih jedinica.

On je naveo da je izgradnja novog zatvora u Golom Brdu kapitalni projekat u koji će sa sadašnje lokacije biti preseljen kompletan KPZ.

Bukejlović je rekao da je spoljno uređenje objekta u Golom Brdu najvećim dijelom završeno, kao i bezbjednosne stavke i video-nadzor, a potrebno je uložiti sredstva u opremanje unutrašnjosti objekta.

Direktor KPZ-a Bijeljina Milenko Gajić rekao je novinarima da je ova ustanova jedna od tri zatvorenog tipa u Republici Srpskoj i da je trenutno stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

„Obišli smo novi kompelks KPZ-a Bijeljina koji će biti smješten na lokaciji Golo Brdo i imaće kapacitet za smještaj 250 lica, od čega 60 pritvorenika, a danas je popunjeno više od 50 odsto kapaciteta KPZ-a u Bijeljini“, naveo je Gajić.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske od 2009. godine do sada uložila u ovaj projekat 2,5 miliona KM, a sredstva za njegovu izgradnju obezbijeđena su iz IPA fondova.

Prema njegovim riječima, KPZ u Bijeljini pored zatvorenog dijela ima i pritvorsku jedinicu i dva poluotvorena odjeljenja na lokacijama Golo Brdo i restoran u Amajlijama.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Četvrti Sajam cvijeća u Bijeljini „U bašti nade uvijek nešto cvjeta“ 25. i 26. maja (foto)

Četvrti Sajam cvijeća „U bašti nade uvijek nešto cvjeta“ u Bijeljini biće održan 25. i 26. maja u...

Đoković započeo 426. nedjelju na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 426. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, čime je nastavio da...

GIMNAZIJALAC Vuk Janković osvojio SREBRO na Matematičkoj olimpijadi BiH (foto)

Učenik prvog razreda trebinjske gimnazije Vuk Јanković osvojio je srebrnu medalju na 29. Matematičkoj olimpijadi BiH i postao...

SPC: Neistinama pokušavaju dati legitimitet istorijskoj inverziji

Srpska pravoslavna crkva (SPC) diže glas i ponovo ukazuje na neistine u domaćem i globalnom javnom prostoru čiji...