MINIĆ: Uspješna godina Lovačkog saveza Srpske uprkos pojavi afričke kuge svinja

Datum:

Share post:

Dvadeset deveta redovna sjednica Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske je održana danas u Prnjavoru.
Pored delegata, te članova Upravnog i Nadzornog odbora, kao i članova drugih tijela Saveza, na sjednici se prisustvovali i brojni gosti iz društveno-političkog života Republike Srpske, ali i predstavnici institucija sa kojima Savez ima stalnu saradnju.

Sutra redovna sjednica Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske u Prnjavoru

Lovci u Republici Srpskoj su od 1. septembra do danas odstrijelili oko 1.600 jedinki divlje svinje i kod svih su vršene provjere na afričku kugu, rekao je predsjednik Upravog odbora Lovačkog saveza Srpske Savo Minić.

– Ovo nije više samo lov već opštekorisna djelatnost – rekao je Minić i dodao da je Savez u saradnji sa resornim ministarstvom nabavio zamrzivače kako bi se nakon odstrela divljač mogla zadržati za eventualno neškodljivo uklanjanje ukoliko zaraza postoji, prenosi rtrs.tv, a piše srna.rs.

On je istakao da je ova godina bila uspješna za Lovački savez, uprkos pojavi afričke kuge prilikom lova na divlje svinje, te da su lovci pokazali izuzetnu disciplinu.

Prema njegovim riječima, Lovački savez je jedna od najozbiljnijih nevladinih organizacija koja po svom uređenju i jedinstvu može biti na ponos Republike Srpske.

Minić, koji je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, pojasnio je da u okviru Saveza djeluju nacionalni parkovi, posebna lovišta, lovačka udruženja i privredna lovišta u okviru šumskih gazdinstava.

– Ovo jedinstvo nas drži zajedno i zahvaljujući tome pravimo ozbiljnu priču – rekao je Minić novinarima u Prnjavoru gdje je održana Skupština Saveza.

Predsjednik Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske Darko Ćulum kaže da Savez funkcioniše po već ustaljenom planu i pomaže svim lovačkim udruženjima na terenu, a njihov rad iz godine u godinu prati i povećanje zainteresovanosti za lov i aktivno članstvo unutar udruženja.

Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš koji je članovima poželio mnogo uspjeha u daljem radu, da ostanu mjesto okupljanja i druženja.

Tomaš je podsjetio da je gradsko Lovačko udruženje “Borik” Prnjavor jedno od najstarijih i najmnogobrojnijih udruženja građana u ovoj lokalnoj zajednici sa oko 1.200 članova i da će kao takvo uvijek imati punu podršku grada.

Na današnjoj Skupštini razmatrani su Izvještaj o radu svih organa Lovačkog saveza u 2023. godini i planovi za narednu godinu.

U članstvu Lovačkog saveza Republike Srpske je oko 23.400 lovaca i 105 pravnih lica.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK NAKON SASTANKA SA BLANAROM “BiH u EU može samo bez Šmita i stranih sudija” (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom da je...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

Dvanaest beba rođeno je u Banjaluci, po četiri u Bijeljini i Gradišci, u Zvorniku tri, po dvije u...

VRIJEME DANAS toplo i promjenljivo oblačno

Ujutru i prepodne umereno do pretežno oblačno, oko reka i po kotlinama ponegde magla. Na jugu i krajnjem...

Provozao avion ulicama Bukurešta (foto,video)

Rumun kupio avion za 36.000 evra, evo šta će uraditi s njim "Grdosija" će biti pretvorena u dom novog...