MINIĆ, ministar poljoprivede u Vladi Srpske obećava rekordne podsticaje

Datum:

Share post:

Cilj je proizvesti što više DOMAĆE HRANE: Novi ministar poljoprivede obećava rekordne podsticaje

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da će poljoprivrednici u Srpskoj u narednoj godini moći da računaju na podsticaje od čak 180 miliona KM, te naglasio da je cilj proizvesti maksimalnu količinu hrane u RS.

 Savo Minić IZVOR: MONDO – SLAVEN PETKOVIĆ

Minić je rekao novinarima da je danas u Banjaluci saslušao želje, potrebe i prijedloge poljoprivrednika kada je riječ o pravilniku o raspodjeli sredstava za razvoj i podsticaj poljoprivrede u narednoj godini.

„Imamo podršku poljoprivrednih proizvođača i smanjićemo donje limite da obuhvatimo što više korisnika. Očekujemo da ćemo kroz to povećati broj korisnika podsticajnih sredstava iz budžeta Vlade za oko 5.000. To je aktivan odgovor na sve što se dešava na tržištu“, rekao je Minić u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima republičkih udruženja poljoprivrednika.

On je rekao da se ozbiljno razmišlja da se ne napravi zastoj u intenzivnom razvoju poljoprivredne proizvodnje kada je riječ o kapitalnim ulaganjima.

TESTNA REKLAMA

„Zatražio sam od svih poljoprivrednih proizvođača da ne bude zloupotreba podsticaja pri nabavci mehanizacije i slično. U tom smislu obećavam rigoroznu kontrolu u cilju da novac koji imamo usmjerimo na način da efektivno odgovorimo na sve udare tržišta, stanja i potrebe. Teško vrijeme zahtijeva veliku ozbiljnost, mjere i kontrolu“, rekao je Minić.

On je ocijenio da će resorno ministarstvo sa poljoprivrednim proizvođačima biti partner i u smislu da se radi na tome da imaju organizovani otkup svojih proizvoda za industrijsku preradu, odnosno da dobiju sigurnost u proizvodnji.

„Činjenica je da će naredne godine akcenat biti na energiji i na hrani. Moramo proizvesti maksimalnu količinu hrane sa naših parcela i obradivih površina uz primjenu savremenih agrotehničkih mjera i podsticaja“, rekao je Minić.

On je izrazio nadu da na tom planu neće biti prekomjernog uvoza iz Evrope, već da će biti korišteni domaći proizvodi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO Saša Petrović ČAKI – glumačka legenda filma “Hajde da se volimo” (video)

Legendarni glumac Saša Petrović Čaki preminuo je danas u Sarajevu. Ovu tužnu informaciju potvrdio je režiser Srđan Vuletić...

Operisan Ministar odbrane BIH

Zukan Helez nedavno imenovani Ministar odbrane Bosne i Hercegovine operisan je u Sarajevu. Prema našim saznanjima nakon povrede noge, imao...

Partizan srušio Zvezdu, dramatična završnica

Košarkaši Partizana bili su bolji od Crvene zvezde 79:78 u 21. kolu Evrolige. Ekipa Željka Obradovića revanširala se vječitom...

Počela prodaja ulaznica za ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Od danas (petak, 27. januar 2023.) počela je prodaja ulaznica za šesto po redu, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka Cijena...