Miroslav Milovanović

Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, nametnuo je izmjene Izbornog zakona BiH.

Juče je Šmit na konferenciji za medije istakao da je riječ o tehničkim izmjenama, odnosno o integritetu izbornog procesa.

Tim povodom, predsjednik GO SNSD Bijeljina, Miroslav Milovanović istakao je Šmit, od kako je došao u BiH,  konstantno svojim potezima i odlukama urušava institucije Bosne i Hercegovine.

„Ovo sad što je uradio, što se drznuo uopšte da uradi i pored upozorenja zvaničnika Republike Srpske, ipak je uradio ono što pravnici tumače da te njegove nametnute odluke ne mogu izazvati nikako pravno dejstvo, a ne morate ni biti ni pravnik, dovoljno da znate da Zakon i izmjene Zakona mogu da donesu institucije Bosne i Hercegovine. U ovom konkretnom slučaju, to je Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine. Jasno vam je da je to što je on uradio potpuno ništavno, nezakonito, plus činjenica da on nije legalno izabrani visoki predstavnik, dovodi jedan apsurd i vrlo uspješno razdara Bosnu i Hercegovinu i na dobrom je putu, tako da ne mogu ništa dobro reći, a da budem pristojan i kulturan kad je u pitanju Kristijan Šmit“, rekao je Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име