Miroslav Milovanović

Saopštenje za javnost Miroslava Milovanovića, predsjednika Gradskog odbora SNSD Bijeljina prenosimo u cijelosti:

U nedostatku ozbiljnih odgovora na javno iznesene činjenice koje ga teško optužuju za zloupotrebu službenog položaja, nezakonito zapošljavanje i trošenje sredstava iz gradskog budžeta, Ljubiša Petrović u svojim objavama na društvenim mrežama pribjegava svojoj staroj, dugogodišnjoj taktici izvrtanja teza i neargumentovanih optužbi.

Petrović se bavi akcizama, izgradnjom auto – puteva i temama o kojima ne zna ništa i koje nemaju nikakve veze sa pozicijom gradonačelnika Bijeljine i nadležnostima koje su mu povjerene tom pozicijom. Umjesto da radi svoj posao, za koji mu ne treba čarobni štapić, već volja, sposobnost i znanje koje nema, Petrović se bavi visokom politikom, sipajući besmislene optužbe na račun republičkih vlasti. A ćutao je kada su najviši predstavnici Republike Srpske, predstavljanjem agrarnog budžeta od 180 miliona konvertibilnih maraka, na konkretan način pokazali da im je stalo do unapređenja poljoprivredne proizvodnje i boljeg života građana Bijeljine i Semberije.

Nabraja Ljubiša Petrović u svojoj objavi šta sve nije uradio za ove dvije godine, a mogao je da se nije bavio samim sobom, opstankom na poziciji gradonačelnika i propalom i promašenom politikom. Uostalom, tom politikom mogao je da se bavi kao izabrani narodni poslanik, ali je ponovo, po ko zna koji put, prevario svoje birače i, nažalost, ostao na čelu gradske uprave. Ne zadugo, uvjereni smo, jer ogroman broj građana Semberije sada zna da Petrović ničim nije opravdao njihovo povjerenje.

I, na kraju, Petrović i svi drugi populisti koji se temom ukidanja akciza bave kako bi skupili neki jeftini politički poen, trebalo bi da čuju stav struke, koja kaže da svaka država, pogotovo u vrijeme globalne ekonomske i energetske krize, pažljivo planira i primjenjuje mjere poreske politike, čije su akcize sastavni dio. Zemlje koje su eksperimentisale ukidanjem akciza, naročito u uslovima nestabilnog tržišta cijena energenata, danas imaju mnogo veće cijene goriva od onih u Republici Srpskoj i BiH.

Dešavanja u bIjeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име