Opština Šamac pružiće finansijsku podršku u vidu sufinansiranja 30% troškova sanacije krovnih konstrukcija koje su oštećene u olujnom nevremenu koje je zadesilo ovu Opštinu.

-Na današnjem sastanku sa predstavnicima 17 zajednica etažnih vlasnika, dogovoreno je da će Opština Šamac pružiti finansijsku podršku u vidu sufinansiranja 30% troškova sanacije krovne konstrukcije, što na osnovu podnesenih predračuna radova od strane ZEV iznosi ukupno oko 135.000KM. Navedena sredstva će biti uplaćena na račune zajednica etažnih vlasnika, izjavio je načelnik Opštine Đorđe Milićević.

-Sa predstavnicima UNDP-a pored održanih sastanaka, u toku je intenzivna komunikacija u vezi sagledavanja mogućnosti pružanja finansijske podrške stanarima ZEV u sanaciji štete na krovnoj konstrukciji, čime bi se iznos njihovog finansijskog učešća značajno umanjio, kaže Milićević.

Milićević je naglasio da je Opština Šamac 01.avgusta 2023. godine.  uputila ka Kompenzacionom fondu RS i Fondu solidarnosti za obnovu RS zahtjeve za finansijsku  podršku za saniranje štete na krovnim konstrukcijama objekata ZEV, sa izvještajima o ukupnim procjenama šteta.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име