MILIČEVIĆ: Bolnica u Doboju mogla postati NOVO ŽARIŠTE KORONE

Datum:

Share post:

Predsjednik Glavnog odbora SDS i načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da u narednom periodu treba voditi računa o Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Doboju, jer je to, kako tvrdi, novo žarište korona virusa.

Miličević je rekao da se među zaraženim u dobojskoj bolnici nalazi i sedam Teslićana. Oni su u bolnicu primljeni između 16. i 20. aprila zbog srčanih oboljenja.

-U tom periodu je registrovan jedan pozitivan pacijent iz Dervente. U pitanju je osiguranik iz Njemačke koji je prebačen u tu državu na dalje liječenje na zahtjev porodice. Nakon toga je krenulo testiranje malo većeg intenziteta. U kontekstu tog testiranja su i oni pozitivni. Teoretski bi se moglo reći da su infekciju dobili u bolnici – navodi se Miličevićeva izjava u saopštenju iz SDS.

U saopštenju se dodaje da na odjeljenju na kojem su ovi pacijenti ležali nema posjeta i da se oni nalaze u svojevrsnom bolničkom karantinu. Miličević tvrdi da sedmorica zaraženih Teslićana nemaju simptome koronavirusa, ali su pozitivni na Covid-19.

– Pozitivne su i tri osobe iz karantina u hotelu “Posavina“. Testirali su se u redovnoj proceduri. Do sada su svi bili negativni. Ovo su prvi pozitivni rezultati. Premješteni su u Studentski dom „Nikola Tesla“ u Banjaluci“ – kaže  Miličević.

On ističe da će se kroz redovnu proceduru utvrditi da li je zaraza proširena u karantinu u „Posavini“. On kaže da je kućni red u „Posavini“ strogo definisan.

– Prema pravilima ponašanja koja su jasno propisana, ne bi trebalo da bude više zaraženih. Svi koji su u karantinu u „Posavini“ nalaze se u sobama. U sobama im se dostavlja i hrana. Ako nije kršen kućni red, ne bi trebalo da bude više pozitivnih – smatra Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Šta rade bebe i odakle dolaze?“ – Vesela nedjelja sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ (video)

Zajedno sa mališanima vrtića „Čika Jova Zmaj“ krenuli smo u veselu avanturu. U ovom serijalu klinci odgovaraju na tako...

Ruskinja iz Ukrajine živi u Bijeljini i udovica je ratnog veterana VRS: “Mog sina niko neće odvući u rat“ (foto)

Šta sve Ljubica Mrkajić (51), djevojački Ljubov Romanjenkova, nije preživela i odbolovala u pet decenija svog života! Kao djevojka...

KONAČNI REZULTATI: 68,36% Semberaca protiv opoziva Gradonačelnika Petrovića

Saopštenje Kabineta Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine je, nakon objedinjavanja svih...

CRVENI KRST BIJELJINA: Vratimo dječija igrališta zajedno – čekamo vas sutra u sali Gimnazije

Saopštenje Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Dragi sugrađani! Želimo da vas pozovemo da se pridružite akciji pod...