MILIČEVIĆ: Bolnica u Doboju mogla postati NOVO ŽARIŠTE KORONE

Datum:

Share post:

Predsjednik Glavnog odbora SDS i načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da u narednom periodu treba voditi računa o Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Doboju, jer je to, kako tvrdi, novo žarište korona virusa.

Miličević je rekao da se među zaraženim u dobojskoj bolnici nalazi i sedam Teslićana. Oni su u bolnicu primljeni između 16. i 20. aprila zbog srčanih oboljenja.

-U tom periodu je registrovan jedan pozitivan pacijent iz Dervente. U pitanju je osiguranik iz Njemačke koji je prebačen u tu državu na dalje liječenje na zahtjev porodice. Nakon toga je krenulo testiranje malo većeg intenziteta. U kontekstu tog testiranja su i oni pozitivni. Teoretski bi se moglo reći da su infekciju dobili u bolnici – navodi se Miličevićeva izjava u saopštenju iz SDS.

U saopštenju se dodaje da na odjeljenju na kojem su ovi pacijenti ležali nema posjeta i da se oni nalaze u svojevrsnom bolničkom karantinu. Miličević tvrdi da sedmorica zaraženih Teslićana nemaju simptome koronavirusa, ali su pozitivni na Covid-19.

– Pozitivne su i tri osobe iz karantina u hotelu “Posavina“. Testirali su se u redovnoj proceduri. Do sada su svi bili negativni. Ovo su prvi pozitivni rezultati. Premješteni su u Studentski dom „Nikola Tesla“ u Banjaluci“ – kaže  Miličević.

On ističe da će se kroz redovnu proceduru utvrditi da li je zaraza proširena u karantinu u „Posavini“. On kaže da je kućni red u „Posavini“ strogo definisan.

– Prema pravilima ponašanja koja su jasno propisana, ne bi trebalo da bude više zaraženih. Svi koji su u karantinu u „Posavini“ nalaze se u sobama. U sobama im se dostavlja i hrana. Ako nije kršen kućni red, ne bi trebalo da bude više pozitivnih – smatra Miličević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Počinje sa radom “Škola za trudnice”

Škola za trudnice u okviru Ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, kreće početkom aprila, a sve zainteresovane trudnice...

ŠKOLA NOVINARSTVA SEMBERSKIH NOVINA: Komisija bira najbolje radove

„Semberske novine“, u saradnji sa Aktivom direktora regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik, nastavljaju Ljetnju školu novinarstva „Semberskih novina“,...

Nacrt izbornog zakona Srpske izglasan u Narodnoj skupštini (foto)

Dva i po sata iza ponoći, poslanici Narodne skupštine Republike Srpske izglasali su Nacrt izbornog zakona Republike Srpske...

Katolici i protestanti obilježavaju Veliki petak

Katolici, protestanti, anglikanci i brojne manje crkve, Uskrs će praznovati 31. marta. Danas obilježavaju Veliki petak, dan raspeća...