MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida

Datum:

Share post:

Milica Đurđević Stamenkovski, narodni poslanik u Skupštini Srbije, rekla je da Trg Krajine nije večeras samo glavni gradski trg, večeras je ovaj Trg centralni trg cijelog srpskog naroda jer smo se sabrali na ovom mjestu iz čitave Srbije, čitave Republike Srpske, da pošaljemo poruku naše sabornosti, naše sloge i jedinstva

„Sve ove ulice ovdje, gdje je i ušće i raskršće srpske solidarnosti,  nisu danas samo susjedne ulice ovog trga. To su susjedne ulice trgova u Beogradu, u Nišu, Kragujevcu, Prizrenu, Kosovskoj Mitrovici, Podgorici, Nikšiću,Skoplju, sa svih strana odakle smo došli da danas budemo ovdje sa vama“, izjavila je Đurđević Stamenkovski.

U ovoj zemlji ponikli su neki od najvećih umova srpskog naroda, biseri kulture, umjetnosti i stvaralaštva, podsjetila je ona.

„Čini mi se da nema primjera kakav je kolektivni duh srpskog naroda na ovom prostoru od Meše Selimovića. U onim danima i godinama kada su jamama punili srpske kosti nevinih žrtava, u onim danima kada su željeli da prognaju sve one koji nose srpsko ime i prezime, Meša Selimović je odbio sve privilegije ustaškog režima, otišao u Srbiju i rekao kakav bih ja bio Srbin kada ne bih bio u Srbiju kada je najteže. A ja vas pitam, kakvi bismo mi bili Srbi da nismo uz Republiku Srpsku kada joj je najteže“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Kao grom iz vedra neba, ničim izazvani, sa istih zapadnih adresa odakle nam stalno šalju pouke i lekcije, stiže ova zloglasna rezolucija o osudi genocida u Srebrenici, kako oni kažu.

„Iza ovog dokumenta stoji, u najvećoj mjeri i najglasnije, stoji Njemačka kao država koja u nasljeđu ima najteže i najsurovije oblike i element u 20. vijeku. Podsjećam vas da je istu ovakvu rezoluciju prethodno inicirala Velika Britanija koja se u svojoj imperijalnoj prošlosti obračunavala sa čitavim civilizacijama i kulturama“, podsjetila je Đurđević Stamenkovski.

Ovo što rade zapadne sile ne rade to slučajno, kaže ona, oni žele da potkopaju temelje Republike Srpske i temelje svih naših najznačajnijih vrijednosti iz prošlosti, a to su mir, suživot i naša potreba da budemo svoj na svome.

„Oni hoće da srpski narod dehumanizuju, da iskompromituju Republiku Srpsku, da je obesmisle i da na Srbiju svale novi teret starih podjela, da je pod tim teretom obore i potčine. Zato predlažem rukovodstvu Srpske i Srbije da nas ovaj svenarodni sabor podsjeti na istine i usvoji  ove zaključke – Republika Srpska nije rezultat genocida nego odbrane od genocida. Republika Srpska nije akt napada nego čin odbrane našeg naroda. Srpska nije plen rata, ona je plod mira“, glasno je poručila Đurđević Stamenkovski.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...