MILIĆ: PODRŠKU REPUBLIKE SRPSKE DOBILE 62 VIŠEČLANE PORODICE IZ BRČKOG

Datum:

Share post:

U Brčko distriktu su 62 lica za januar dobila 750 KM na osnovu Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici srpskoj i to sa pripadajućim doprinosima, izjavio je danas Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Brčko Siniša Milić.

Milić je zahvalio Vladi Republike Srpske što je prihvatila prijedlog ove opštinske organizacije i prepoznala potrebu da i građani distrikta, koji posjeduju državljanstvo Srpske, pod istim uslovima, budu obuhvaćeni ovim programom.

On je dodao da, na osnovu potpisanog Memoranduma sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Poreska uprava Brčko distrikta vrši provjere podataka neophodnih za realizaciju Zakona.

Milić je naveo da je, prema stanju na dan 10. mart, u sistem za unos podataka pri ovom ministarstvu uneseno 87 korisnika iz Brčkog, među kojima urednu dokumentaciju ima 77 korisnika, dok deset ima nepotpunu dokumentaciju ili ne ispunjava uslove propisane Zakonom.

On je napomenuo da će višečlane porodice pravo na ovu pomoć imati sve dok najmlađe dijete u tim porodicama ne napuni 18 godina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvhit.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...