U Beogradu danas prvi Svesrpski sabor „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“

Starješina Teritorijalo vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina Mile Spasojević zajedno sa Goranom Stojakovićem nalazi se u delegaciji Vatrogasnog saveza Republike Srpske na svessrpskom saboru u Beogradu.

U Beogradu se održava Svesrpski sabor koji će okupiti veliki broj ljudi iz Srbije i Republike Srpske, a kako je planirano, pored cjelodnevnog raznovrsnog programa biće održana i zajednička sjednica dvije vlade o unapređenju saradnje.

Na manifestaciji će učestvovati predjsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predjsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, zvaničnici najviših institucija Republike Srbije i Republike Srpske, predstavnici Srba iz regiona, kao i crkveni velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

Manifestacija je započela molebnom za Republiku Srbiju i Republiku Srpsku u 9.30 u Hramu Svetog Save i biće nastavljena različitim aktivnostima u kojima će učestvovati delegacije Srbije i Republike Srpske.

Ministri iz Vlade Srbije danas će ugostiti kolege iz Republike Srpske sa kojima će kroz različite aktivnosti i potpisivanjem sporazuma, unaprediti saradnju.

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske Ivica Dačić i Siniša Karan dogovorili su na zajedničkom sastanku sa predstavnicima policijskih uprava Srbije i Srpske u Beogradu da MUP Srbije u toku ljetne sezone uputi jedan ili dva helikoptera u Srpsku koji bi bili stacionirani radi reagovanja u slučaju požara.

Vatrogasni savez Republike Srpske predstavljaju Goran Stojaković predsjednik VS RS  i Mile Spasojević predsjednik Upravnog odbora VS RS.

-Svesrpski sabor u Beogradu je velika manifestacija na kojoj će se pokazati naše jedinstvo, Srbije i Republike Srpske i naša zajednička opredijeljenost da zajedno radimo i gradimo našu budućnost, rekao je Mile Spasojević.

Karan je zahvalio Dačiću što je organizovao sastanak u ovom formatu i zahvalio na upućivanje helikoptera na područje Trebinja, dodajući da, inače, MUP Srpske svoju helikoptersku jedinicu prilagođava za takve intervencije.

-Razvijanje naših dobrih odnosa je faktor stabilnosti za sve. Srpski narod je najveći na Balkanu i normalno je da bude dobra saradnja između nas, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

O značaju održavanja Svesrpskog sabora govorio je nedavno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da je riječ o velikoj manifestaciji zbog koje će iz Republike Srpske u Beograd doći najmanje šest do sedam hiljada ljudi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име