MILAKOVIĆ: SPS predlaže izmjene Zakona u cilju detaljnog regulisanja isticanja i upotrebe srpske trobojke

Datum:

Share post:

Narodni poslanik i član predsjedništva Socijalističke partije Srpske, Milan Milaković, izjavio je da je poslanička grupa ove partije u Narodoj skupštini predložila amandman na Program rada NSRS za 2023. godinu u cilju izmjene pozitivnog zakonodavstva, kako bi na detaljniji i afirmativniji način bila regulisana upotreba i isticanje zastave Republike Srpske i drugih simbola.

“Neophodno je na svrsishodan način regulisati upotrebu zastave Republike Srpske. Poslanička grupa Socijalističke partije Srpske predložila je amandman na Program rada NSRS za 2023. godinu u cilju izmjene pozitivnog zakonodavstva, kako bi na detaljniji i afirmativniji način bila regulisana upotreba i isticanje srpske trobojke. Izmjenama Zakona o upotrebi zastave, grba i himne predložićemo rješenje koje bi podrazumijevalo da svaka stambena zgrada u Republici Srpskoj ili zajednica etažnih vlasnika imaju obavezu da zastavu Srpske istaknu za vrijeme republičkih praznika, uz preporuku da ista bude istaknuta tokom cijele godine”, izjavio je poslanik SPS-a.

Tokom skupštinske rasprave Milaković je podsjetio da je nametnutim odlukama srpskom narodu uskraćeno pravo na korišćenje grba Nemanjića i himne “Bože pravde”, iako te odluke nikada neće biti prihvaćene u srpskom narodu.

“Srpska trobojka jedan je od simbola pod kojim smo izvojevali i proslavljali najveće pobjede našeg naroda, sportske uspjehe, porodična slavlja i prema njoj se moramo odnositi sa najdubljim poštovanjem. Pomenutim prijedlogom želimo da dodatno probudimo svijest naroda o značaju zaštite identiteta i osjećaja nacionalnoe pripadnosti”, izjavio je član predsjedništva SPS-a.

Milaković je naglasio da je u tradiciji mnogih država, među kojima prednjače Rusija i SAD, isticanje nacionalne zastave ispred svakog domaćinstva tokom cijele godine.

“Srpska zastava je 28. jula 1918. godine bila istaknuta čak i ispred Bijele kuće, na svim javnim institucijama i crkvama u SAD-u, po naredbi predsjednika Vudroa Vilsona. Ako su drugi, podižući srpsku trobojku, mogli da odaju počast našem slobodarskom narodu, onda, najmanje što mi danas možemo da učinimo je da se srpska zastava vijori ispred svake kuće i zgrade u Srpskoj”, zaključio je Milan Milaković, narodni poslanik SPS-a.

Milaković je izrazio zahvalnost predsjedniku Narodne skupštine, Nenadu Stevandiću, koji je tokom završne riječi podržao prijedlog SPS-a i stao u odbranu srpske zastave.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...