Mikrofin jubilej obilježava velikom donacijom Domu Rada Vranješević (foto)

Datum:

Share post:

Segment koji je neizostavan dio politika velikih i uspješnih kompanija svakako je društvena odgovornost. Mikrokreditno društvo Mikrofin godinama unazad posebnu pažnju posvećuje donacijama u zajednicama širom BiH, a svoj jubilej obilježava, prvom u nizu, donacijom koju su namijenili Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Banjoj Luci.

U okviru svog djelovanja, Mikrofin se gotovo uvijek odazove pozivu kada je u pitanju pružanje podrške osjetljivim kategorijama društva, dok nerijetko i sam prepoznaje potrebe te prijevremeno reaguje.

Ova donacija dio je njihove strategije, ali i šireg plana koji je predviđen da se realizuje do kraja ove godine.

„Osjetili smo potrebu da 25 godina rada proslavimo na poseban način i da kroz svoje djelovanje pomognemo onima kojima je to zaista najpotrebnije. Mikrofin se neće zaustaviti na ovoj donaciji, jer smo odvojili značajan dio budžeta za ovu godinu kako bismo boravak mališana u domovima širom Bosne i Hercegovine učinili prijatnijim“, istakla je Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin.

U sklopu ove donacije uređena je i opremljena smještajna jedinica za adaptaciju djece koja tek dolaze u Dom, ali i Majčinski dom. Takođe, Mikrofin je uručio i svakom mališanu, školarcima i srednjoškolcima poseban poklon prilagođen uzrastu i intresovanju.

„Želim da izrazim zahvalnost dragim prijateljima naše velike kuće, Mikrokreditnom društvu Mikrofin, zbog realizovanog projekta renoviranja i opremanja vaspitne grupe za djecu na adaptaciji u našem Domu, čime je znatno unaprijeđen standard boravka naših štićenika.

Djeca su se veoma obradovala novom prostoru za boravak i poklonima koje je Mikrofin pripremio za sva 104 štićenika, a radost i osmijesi na njihovim licima, za nas su neprocjenjivi“, ističe Darijana Kecman, VD direktorica JU Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja Rada Vranješević.

Samo za Dom u Banjoj Luci Mikrofin je uložio oko 25.000,00 KM, dok je procjena da će do kraja ove godine donirati višestruko veća sredstava za pomoć ustanovama širom države. Pored predviđenih donacija za domove, lider na mikrokreditnom tržištu Mikrofin, nastavlja višegodišnju praksu pružanja podrške najranijvijim kategorijama u društvu, sa posebnim osvrtom na projekte namijenjene djeci i mladima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stojković saopštio spisak za Rusiju, dva debitanta i povratak “zlatnih Orlića”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopštio je širi spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve. Podsjetimo, Srbija će igrati...

Savo Milošević selektor BiH objavio spisak fudbalera za meč protiv Ukrajine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 21. marta će dočekati Ukrajinu u polufinalnoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo. Tim povodom...

PETROVIĆ: Ostajem Gradonačelnik Bijeljine – nema protivkandidata koji me može pobijediti (video)

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je...

MINISTAR MITROVIĆ: Povećanje minimalca uticalo na smanjenje rada na crno

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović izjavio je da je povećanje minimalca sa 700 KM na...