Marko Mihajlović

Vrijeme je novogodišnjih i božićnih praznika, te smo tim povodom razgovarali sa direktorom Elektro-Bijeljine Markom Mihajlovićem o njegovim utiscima o 2023. godini.

1.Kakva je, po Vašoj ocjeni, bila 2023. godina za Bijeljinu i Semberiju?

Godina koju ispraćamo, za Bijeljinu i Semberiju, bila je vrlo turbulentna, naročito u kontekstu političkih prilika. Nadam se da će naredna donijeti više zrelosti svih političkih aktera, manje konfrontacija, bespotrebne galame, a više konkretnih projekata i rezultata od kojih će građani imati koristi.

2.Po čemu ćete je pamtiti?

Ovu godinu pamtiću kao vrlo izazovnu, najprije, na profesionalnom planu. Upravljati preduzećem na koje se oslanja veliki broj stanovništva iz 11 opština i 2 grada, u uslovima kada i nesvakidašnje vremenske prilike ponekad otežavaju kvalitet snabdijevanja električnom energijom, nije uvijek jednostavan posao. Naprotiv. 

3.Šta biste najradije zaboravili iz godine za nama?

Da mogu, najradije bih zaboravio globalni plamen i mnoštvo nemilih događaja i ratova, čije potresne slike gledamo svakodnevno. Sva ta nemila dešavanja ne ostavljaju čovjeka ravnodunim i tjeraju nas da se dobro zamislimo nad onim što nam se kao civilizaciji dešava.

4.Šta ste sve uradili u ovoj godini i na šta ste najponosniji?

Veoma sam ponosan zbog činjenice da „Elektro-Bijeljina“ bilježi pozitivno poslovanje i u ovoj godini, da nismo imali kreditnih zaduženja, da smo velika finansijska sredstva uložili u izgradnju elektromreže, uspješno remontovali postojeće objekte, distributivne gubitke sveli na rekordno nizak nivo, u uslovima orkanskih oluja i nevremena djelovali brzo i efikasno, uz velike napore naših zaposlenih…Međutim, to nam ne daje za pravo da se uljuljkamo, već nastojimo da te rezultate još više unaprijedimo.

5.Kakve su Vaše želje za 2024. godinu?

Iako zvuči stereotipno, najveća želja je zdravlje. I sebi, onima koje volim, ali i ostalim ljudima. Sve drugo je u drugom planu.

6.Vrijeme je praznika, ostaje više vremena za porodicu i drage ljude, kako ćete provesti novogodišnje praznike?

Novu godinu, tradicionalno, dočekujem u krugu porodice. To su trenuci rezervisani za najvoljenije i prilika da se u duhu praznične atmosfere i topline doma, bar nakratko, pobjegne od dinamične i stresne svakodnevnice.

7.Sa novom godinom često idu i nove odluke, koja je Vaša, na ličnom i privatnom planu?

Na privatnom planu, za sada, nemam na vidiku neke značajnije odluke. Jedino bih volio imati malo više slobodnog vremena za porodicu, prijatelje, ali i za svoju dušu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име