Mićić: SVE ULICE U BIJELJINI ASVALTIRANE DO KRAJA SEZONE! Grad ulaže više od 3 miliona KM! (foto,video)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević i članovi Savjeta mjesne zajednice Novi Dvorovi danas su zvanično u saobraćaj pustili novoasfaltiranu ulicu dužine 280 metara. Trideset odsto do ukupno 42. 000 maraka sakupili su mještani ovog naselja, dok je Grad iz budžeta izdvojio preostali iznos.

Novi Dvorovi od kraja građevinske sezone bez makadama
Ova ulica je deseta koja je asfaltirana na ovaj način u Novim Dvorovima, ali posao nije završen, istakao je gradonačelnik Mićić. Prema njegovim riječima najmanje još dvije ulice treba modernizovati  u ovom naselju u kojem žive uglavnom protjerani  Srbi sa područja današnje Federacije BiH.

,,Novi Dvorovi su predgrađe Bijeljine i pored ovih ulica i vodovoda koji smo ranije izgradili , tokom jeseni ćemo otvoriti i objekat, dom građana, u kojem će moći da se okupljaju i nastavićemo završetak modernizacije i ostalih ulica,'' rekao je Mićić.

Sve ulice u Bijeljini asfaltirane prije snijega?
Pojašnjavajući da je završetak uređenja Novih Dvorova samo jedan dio u mozaiku gradnje koja je u predviđena i u nizu drugih naselja, gradonačelnik Mićić je napomenuo da bi do kraja građevinske sezone, ukoliko to dozvole vremenski uslovi, trebale biti asvaltirane sve makadamske ulice u gradu, za šta je obezbijeđeno oko 3 miliona maraka.

Mladen Petrović, Dragiša Marjanović

,,Generalno ove godine imamo veliki odziv građana iz drugih naselja i sakupili su po 30 procenata. Uložićemo više od 3 miliona maraka u modernizaciju i puteva i ulica i nadam se da ćemo sve završiti do kraja građevinske sezone, '' rekao je Mićić.

Pero Spasojević, Slavko Novaković

Dobar primjer kako treba da radi Gradska uprava
Srđan Ljuboja, član Savjeta mjesne zajednice Novi Dvorovi zahvalio se Gradskoj upravi koja je obezbijedila najveći dio potrebnih sredstava za asfaltiranje ulice, dok su sami mještani sakupili inicijalna sredstva.

Srđan Ljuboja

,,Htio bih da se zahvalim Gradskoj upravi i gradonačelniku koji je opredijelio da se za naše naselje izdvoji novac da se ovaj put uradi. Mještani su kupili trideset procenata. Ovo je dobar primjer kako treba Gradska uprava i mjesne zajednice na području grada Bijeljine da sarađuju,'' rekao je Ljuboja u obraćanju okupljenima.

Uskoro i čitaonica za Nove Dvorove
U izjavi za Dešavanja u Bijeljini Ljuboja je potvrdio da će u narednih deset do dvadeset dana biti predata na upotrebu zgrada u kojoj će biti smješteno sjedište Mjesne zajednice Novi Dvorovi i ,,Čitaonica'' koja će obezbijediti nesmetano funkcionisanje naselja u pogledu organizovanja skupština građana i kulturnih dešavanja. Korisna površina objekta je oko 100 metara kvadrantnih.

Zgrada MZ Novi Dvorovi

Grad Bijeljina je u potpunosti finansirao ovaj projekat. Zemljište je prije više godina kupljeno za 20 000 maraka i na njemu je prvobitno izgrađeno igralište, ali se sada pojavila potreba za gradnjom sjedišta mjesne zajednice i ,,Čitaonice''.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...