MIĆIĆ: Najvažniji cilj SPREČAVANJE pojave novih KLASTERA zaraze

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je posjetio karantin u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bijeljini i tom prilikom o uslovima boravka i rada u karantinu razgovarao sa medicinskim osobljem i građanima koji su ovdje smješteni.

– Prije svega, dobro je što građani koji su u karantinu razumiju da je, zbog njihovog i zdravlja njihovih porodica, ali i čitave zajednice, neophodno da provedu ovdje određeno vrijeme. Znamo da nije baš prijatno provoditi u karantinu razdvojen od porodice, ali u razgovoru sa njima, čuli smo da se ne žale na uslove koje imaju ovdje, s obzirom na to da smo u vanrednoj situaciji. Činimo sve što možemo da im olakšamo boravak i nadamo se da će svi, nakon testiranja biti negativni na virus, odnosno, da će uskoro moći da idu u kućne karantine – izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Prilikom uspostavljanja, krajem marta, karantin sa 50 kreveta je bio u sportskoj sali pri OŠ „Vuk Karadžić“, a nakon popunjavanja svih kreveta, proširen je i na zgradu škole. Sada je na raspolaganju 130 kreveta, a trenutno je u ovom karantinu 16 lica.

TESTNA REKLAMA

– Od Velikog petka u Semberiji nemamo ni jednog pacijenta sa potvrđenim nalazom na virus korona i sad nam je glavni cilj da spriječimo pojavu nekog novog klastera zaraze. Najsrećniji ćemo biti ako kapaciteti karantina ostanu neiskorišćeni, odnosno, ako do kraja epidemije zaraza zaobiđe Bijeljinu – zaključio je gradonačelnik Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Do kraja decembra preventivna kampanja za mirne i bezbjedne praznike – Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije instrument (foto)

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske počinje danas preventivnu kampanju “Slavi odgovorno” čiji je cilj upoznavanje građana o...

”Od Baha do Sevdaha” – koncert Siniše Pajića u Bijeljini (foto)

Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ organizuje koncert Siniše Pajića pod nazivom ”Od Baha do Sevdaha” 6. decembra 2022....

Dragan Marinković Maca: „Da li smo komični u svojoj tragičnosti ili tragični u svojoj komičnosti, vječno pitanje…“ (video)

Dragan Marinković Maca, poznati srpski glumac i reditelj, bio je gost portala Dešavanja u Bijeljini u emisiji "Razgovor...

Koncert Dženana Lončarevića na otvaranju Brčko City Parka

Najveći retail park u Bosni i Hercegovini, otvara se 8.12.2022. godine. Na preko 28 000 kvadrata, sa 450...