MEMIŠEVIĆ: U mom transferu iz Radnika u Groningen NEMA NIŠTA SPORNO

Datum:

Share post:

Bosanskohercegovački reprezentativac, Samir Memišević, oglasio se danas zvaničnim saopštenjem nakon što se juče pojavila u semberskim medijima priča o kontroverznom transferu iz Radnika u Groningen.

– Povodom medijiskih napisa, koji se odnose na moj prelazak u Groningen, u cilju istinitog informisanja, želim istaći da sam u FK Radnik došao na nagovor i molbu Mladena Krstajića i Nebojše Tomića. Pored činjenice da sam u Srbiji imao dosta finansijski jače ponude zbog činjenice da sam pristao igrati u Radniku za 600 KM, tražio sam procente od mog eventualnog narednog transfera.

Pošto Groningen, klub u koji sam prešao nije pristao na obeštećenje, zaključio sam sporazumni raskid ugovora sa FK Radnik. Pošto se radilo o sporazumnom raskidu, FK Radnik obeštetio sam vlastitim sredstvima. Procenti od mog narednog transfera ugovoreni su u sporazumnom raskidu i isti su aneksom promjenjeni na instistiranje Mladena Krstajića koji je želio još više koristi za FK Radnik. Dakle, ono što je objavljeno na nekim portalima apsolutno ne odgovara istini.

Ovim putem želim se zahvaliti upravi kluba na čelu sa Mladenom Krstajićem s čijom pomoći sam krenuo na svoj dalji fudbalski put! I na kraju kažem i da je u najmanju ruku nekorektno, a i po pravilima FIFA-e, ali i domaćeg zakonodavstva zabranjeno da se javno iznose podaci o mojim primanjima, poručuje Memišević.

Memišević je i dalje u kontaktu sa svojim novim klubom Hebei i čeka dalja uputstva oko angažmana. U februaru je stameni defantivac koji je iz Groningena prešao u kineski klub potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost dodatne saradnje na još godinu. Ipak, pandemija korona virusa je prekinula prvenstvo. U Kini se situacija polako normalizuje, ali čelnici fudbalske federacije ne žele ništa da rizikuju sa startomtakmičenja pa je on pomjeren.Uz to svi igrači koji dođu iz inostranstva obavezno idu u karantin i tek nakon toga će se krenuti sa treninzima.

-I dalje sam u Bosni i čekam instrukcije kluba. Za sad oni smatraju da je preopasno da dođem i preporuka je da ostanem gdje sam i dok sve ne bude otvoreno i sigurno da ne dolazim. U kontaktu smo i vidjećemo kad će to biti moguće – istakao je Memišević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BABALJ, SDS: Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret

"Republika Srpska bi Srbiji trebalo da bude ponos, a ne teret. Moje mišljenje je da je danas Srpska,...

UGLJEVIK: Perić i Lazić uručili novu opremu za FK „Budućnost“ iz Ravnog Polja (foto)

NOVA OPREMA ZA FK „BUDUĆNOST“ IZ RAVNOG POLjA Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,  zajedno sa  predsjednikom  Skupštine opštine Zoranom...

ŽRK “RADNIK” IZ BIJELJINE KORAK BLIŽE TITULI

ŽRK "RADNIK"- ŽRK "BORAC" 30:29 (17:16) U derbiju kola 1.lige Republike Srpske za žene, koji je danas odigran u...

Episkop Fotije u Ugljevičkoj Obriježi: Duhovna radost Božjeg naroda

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je da su post i molitva potrebni svima te da se treba...