MEMIŠEVIĆ: U mom transferu iz Radnika u Groningen NEMA NIŠTA SPORNO

Datum:

Share post:

Bosanskohercegovački reprezentativac, Samir Memišević, oglasio se danas zvaničnim saopštenjem nakon što se juče pojavila u semberskim medijima priča o kontroverznom transferu iz Radnika u Groningen.

– Povodom medijiskih napisa, koji se odnose na moj prelazak u Groningen, u cilju istinitog informisanja, želim istaći da sam u FK Radnik došao na nagovor i molbu Mladena Krstajića i Nebojše Tomića. Pored činjenice da sam u Srbiji imao dosta finansijski jače ponude zbog činjenice da sam pristao igrati u Radniku za 600 KM, tražio sam procente od mog eventualnog narednog transfera.

Pošto Groningen, klub u koji sam prešao nije pristao na obeštećenje, zaključio sam sporazumni raskid ugovora sa FK Radnik. Pošto se radilo o sporazumnom raskidu, FK Radnik obeštetio sam vlastitim sredstvima. Procenti od mog narednog transfera ugovoreni su u sporazumnom raskidu i isti su aneksom promjenjeni na instistiranje Mladena Krstajića koji je želio još više koristi za FK Radnik. Dakle, ono što je objavljeno na nekim portalima apsolutno ne odgovara istini.

Ovim putem želim se zahvaliti upravi kluba na čelu sa Mladenom Krstajićem s čijom pomoći sam krenuo na svoj dalji fudbalski put! I na kraju kažem i da je u najmanju ruku nekorektno, a i po pravilima FIFA-e, ali i domaćeg zakonodavstva zabranjeno da se javno iznose podaci o mojim primanjima, poručuje Memišević.

Memišević je i dalje u kontaktu sa svojim novim klubom Hebei i čeka dalja uputstva oko angažmana. U februaru je stameni defantivac koji je iz Groningena prešao u kineski klub potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost dodatne saradnje na još godinu. Ipak, pandemija korona virusa je prekinula prvenstvo. U Kini se situacija polako normalizuje, ali čelnici fudbalske federacije ne žele ništa da rizikuju sa startomtakmičenja pa je on pomjeren.Uz to svi igrači koji dođu iz inostranstva obavezno idu u karantin i tek nakon toga će se krenuti sa treninzima.

-I dalje sam u Bosni i čekam instrukcije kluba. Za sad oni smatraju da je preopasno da dođem i preporuka je da ostanem gdje sam i dok sve ne bude otvoreno i sigurno da ne dolazim. U kontaktu smo i vidjećemo kad će to biti moguće – istakao je Memišević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečne djevočice...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...