MARKOVIĆ: Zar je preči Serdarov od hiljade radnika RiTE Ugljevik (foto)

Datum:

Share post:

Budući da je generalni direktor „Elektroprivrede Republike Srpske“ Luka Petrović izjavio da je spreman da dođe u Ugljevik i lično objasni radnicima Rudnika i termoelektrane (RiTE) „Ugljevik“ kako se dodjeljuju koncesije, neka sa sobom ponese i objelodani aneks ugovora koji su 2021. godine potpisali sa firmom „Komsar“ Rašida Serdarova i pokuša to da im objasni.

Rekao je ovo narodni poslanik i potpredsjednik PDP Slaviša Marković, ističući da je potrebno sporni aneks detaljno objasniti.

MARKOVIĆ: Potpisivanje memoranduma između Viškovića i investitora iz Saudijske Arabije otvara mnoga pitanja

– Iako su probijeni svi rokovi za izgradnju termoelektrane „Ugljevik 3“, oligarhu Serdarovu je tim aneksom Vlada Republike Srpske produžila koncesiju na dodatne 44 godine. Čime je Serdarov zadužio Republiku Srpsku da mu se prave toliki ustupci? – pita Marković.

BORENOVIĆ: Marković je jedan od ključnih ljudi PDP i ima našu punu podršku (foto, video)

Marković kaže da bi valjalo objasniti i zašto su „Komsaru“ dozvolili da poveća snagu planirane TE „Ugljevik 3“ na 700 MW, suprotno Strategiji razvoja energetike RS i politikama Energetske zajednice.

– Ako bude dolazio u Ugljevik, neka Petrović spremi i objašnjenje zašto su istoj firmi dali kop Ugljevik Istok 2, najlakši za eksploataciju i najbogatiji rudom. I Petrović i resorni ministar i čitava Vlada Republike Srpske imaju mnogo toga da objasne, ne samo radnicima RiTE „Ugljevik“, nego i svim građanima Republike Srpske čije prirodno bogatstvo eksploatiše strani milijarder – poručio je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tvk3.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nemanja Gruban, odbornik u Skupštini Prijedora, pristupio Selaku i SPS

Nemanja Gruban, odbornik u Skupštini Prijedora, pristupio SPS-u Nakon razgovora sa Goranom Selakom, predsjednikom Socijalističke partije Srpske, ovoj partiji...

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...