MARKOVIĆ: Skupština Grada Bijeljina bolji dio vlasti u Bijeljini

Datum:

Share post:

Na današnjoj, 36. sjednici Skupštine Grada Bijeljina, nije bilo puno kritika od strane opozicije, a sve tačke dnevnog reda su usvojene, što je dokaz da je Skupština Grada bolji dio vlasti u Bijeljini, izjavio je nakon sjednice predsjednik Skupštine Slaviša Marković.

Marković je ocijenio kao dobro to što su mnoge tačke dnevnog reda usvojene sa 16 i više odbornika, između ostalog, informacije o komunalnoj potrošnji, o stanju kriminaliteta i javnog reda i mira na području Grada.

„Upravo je završena 36. sjednica Skupštine Grada Bijeljina, a nekih 28 tačaka danas je bilo na dnevnom redu. Ono što je dobro je da su sve tačke koje su danas bile upućene u skupštinsku proceduru usvojene, sa 16 i više odbornika, a dosta tačaka je usvojeno i jednoglasno, kao što su izvještaji Centra javne bezbjednosti, kada su u pitanju bezbjednost saobraćaja i javni red na području Grada Bijeljina. Mislim da je to dokaz dobre bezbjednosti i dobrog rada, prije svega, Centra javne bezbjednosti u Bijeljini. Vidjeli ste da su odbornici, kada su u pitanju ti izvještaji, bili jednoglasni i sa 30 odbornika smo usvajali navedene informacije“, rekao je Marković, koji je napomenuo da su se na dnevnom redu našle i informacije o komunalnoj potrošnji u 2019. godini, nekoliko tačaka koje su se odnosile na izgradnju ulične rasvjete, kao i komunalnu infrastrukturu.

„Nije bilo puno primjedbi od strane opozicije, što znači da su resorna odjeljenja, Grad i Skupština Grada u 2019. godini, kada je u pitanju komunalna potrošnja, položili neki svoj ispit. Vidjeli ste, nije bilo puno kritika od strane opozicije. Mislim da je ovo dokaz da je Skupština grada, mogu slobodno reći, bolji dio vlasti ovdje u Bijeljini. Za ovih 36 sjednica, koliko smo imali zasjedanja, kada je u pitanju ovaj mandat, saziv, nikada nismo imali problem kada su u pitanju skupštinske većine. To je nešto što je dobra praksa i ja se nadam da će ovaj mandat ove Skupštine tako i završiti“, rekao je Marković.

TESTNA REKLAMA

Kadrovska rješenja
Na današnjoj Skupštini bilo je riječi i o kadrovskim rješenjima, kada su u pitanju Agrarni fond i Upravni odbor Centra za socijalni rad.

„Kada je u pitanju tačka – Komisija za izbor i imenovanja, imali smo dva kadrovska rješenja.  Istakao je mandat aktuelnom direktoru Agrarnog fonda gospodinu Steviću. Mi smo danas, na Skupštini, imenovali njega za vršioca dužnosti. U toku je raspisivanje konkursa i vidjećemo ko će se prijaviti i kako će dalje ići imenovanje. Takođe, imali smo istek mandata Upravnom odboru Centra za socijalni rad. Danas smo, takođe, imenovali nove vršioce dužnosti i raspisali konkurs. To je neka ustaljena procedura, s obzirom da se radi o četvorogodišnjem mandatu. Licima je istekao mandat i to je nešto što je redovno, kada je u pitanju imenovanje u Skupštini Grada“, naglasio je Marković.

Na sljedećoj sjednici o utrošku kreditnih sredstava i zagađenosti vazduha
Na pitanje da li će se na sljedećoj sjednici Skupštine Garada naći pitanje utroška kreditnih sredstava, što je predložio Klub odbornika SNSD, predsjednik lokalnog parlamenta objasnio je da se radi o kreditnom zaduženju koje je odobreno u 2019. godini, u iznosu od 6 miliona KM, a koje nije utrošeno.

„Nemojte da miješate ovu informaciju, koju su tražili iz Kluba odbornika SNSD. Radi se o kreditnom zaduženju koje je odobreno u 2019. godini, kreditu u iznosu od 6 miliona KM, koji nije utrošen. To je kredit koji je bio početkom 2019. godine.  Oni su sada tražili informaciju koliko je tih sredstava povučeno i koliko je utrošeno u razvojne projekte. Druga odluka je bila krajem decembra, o novom kreditnom zaduženju. Mi na taj kredit još nismo dobili saglasnost resornog ministarstva. Očekujemo da to bude u par narednih dana i da i taj kredit uvrstimo u rebalans budžeta za 2020. godinu, te da krenemo sa razvojnim projektima o kojima je i gradonačelnik govorio“, objasnio je Marković, koji je naglasio da kada je riječ o kreditu od 6 miliona, već je utrošeno 1,5 do 2 miliona KM.

Kada je riječ o problemu zagađenosti vazduha, Marković je rekao da je bilo prijedloga opozicije da se i ovo pitanje nađe na dnevnom redu, te da je gradonačelnik rekao da će se i to pitanje, zajedno sa informacijom o utrošku sredstava iz prethodnog kredita naći na sljedećoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina.

Na pitanje da li mu je poznata informacija o spoljašnjem dugu Grada Bijeljina, Marković je rekao da je to pitanje za načelnika Odjeljenja za finansije i gradonačelnika, s obzirom da su oni izvršna vlast.

„Ja nemam te podatke. Ako vam to oni ne dostave, ja mogu da vam dostavim za sljedeću Skupštinu“, rekao je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...