Slaviša Marković, poslanik PDP u NS RS, na sjednici je govorio i o problemu afričke svinjske kuge u Semberiji.

Kako je rekao Marković, evidentno je da postoje problemi, odnosno, da određeni poljoprivrednici (farmeri-uzgajivači svinja), koje smatra najvećim krivcima za uvoz afričke kuge, ne dozvoljavaju inspektorima Grada Bijeljina da zajedno sa veterinarskom inspekcijom uđu na farme.

„To nije pitanje da li je neko rekao da je to tako. Imali smo zvaničan stav ljudi koji su prije tri dana pravili proteste u Bijeljini ispred Gradske uprave gdje su rekli „Mi nikad nećemo dozvoliti da uđe neko na naše farme“, sa opravdanjem da će doći do proširenja zaraze. Ko su ti pojedinci koji su jači od države? Ako ministarstvo propiše određene mjere, ko to može u Bijeljini i Semberiji da kaže „Ja neću to da poštujem“, rekao je Marković, te dodao da ne shvata kako pojedinci mogu biti jači od države, s obzirom da je država ta koja sprovodi Zakone.

Marković je poručio rukovodstvu resornog ministarstva da bi bilo dobro da uđu na farme kako bi se utvrdilo brojno stanje, jer kako kaže, postoje indicije da se ostvaruje veliki profit na osnovu stanja na papiru, a koje se ne podudara sa realnim stanjem.

Ovom prilikom, Marković je pohvalio Ministarstvo poljoprivrede koje je pronašlo načine da pomogne svim ljudima kojima su svinja eutanazirane.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име