MARKOVIĆ: Neću biti dio političke trgovine – NEĆU BITI NAČELNIK ODJELJENJA

Datum:

Share post:

Predsjednik GO PDP Bijeljina i predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković, na današnjoj konferenciji za medije, rekao je da će PDP sjednicu Glavnog odbora održati krajem juna i da će tu odlučiti o svojim potezima vezanim za lokalne izbore i kandidata za Gradonačelnika Bijeljine.

„Najprije ćemo definisati sve eventualne koalicije podrške kada je u pitanju kandidatura za Gradonačelnika – da li će PDP imati kandidata, da li će podržati kandidata opozicije. Ono što je za sada i što je definitivno je da će PDP o svim svojim daljim aktivnostima, kada je u pitanju kandidatura ili bilo šta razgovarati i čekati zvanične stavove organa partije. Imali smo situaciju da smo potpisali sporazum koji je, da budemo pošteni, nanio najviše štete meni lično, jer ja nisam možda u tom momentu stavio svoj lični interes u prvi plan. Nisam htio da preciziram da u tom sporazumu mora biti uslov da neko iz PDP bude kandidat za Gradonačelnika, nego sam zaista želio da Bijeljina dobije neki novi izgled, neko novo lice. Taj sporazum je u političkom dijelu nanio najviše štete meni i ovim ljudima iza mene, ali nismo bili nošeni ličnim interesima. Želja nam je bila da nešto promijenimo“, rekao je Marković.

 
On je istakao da će tek biti govora o samom kandidatu za Gradonačelnika Bijeljine i to tek nakon što izađu zvanične kandidature.

„Sve što sam čuo iz medija možda da bude, a ne mora da znači da će se desiti. Kada dođu zvanične kandidature i kada bude zvanični stavovi organa naše partije, ja ću vrlo rado sve vas obavijestiti o svemu. Danas sam se čuo sa predsjednikom Borenovićem i na ove teme kada su u pitanju kandidature i eventualne podrške, rekao mi je da ništa ne govorimo. Čekamo zvanične organe. Jako je bitno kakve će biti odluke Glavnog odbora PDP. Mi smo imali staru odluku koja je definisala da svaki GO može samostalno odlučivati kada su u pitanju podrške i koalicije na lokalnom nivou. S druge strane, prije tri mjeseca smo imali Odluku Predsjedništva koje je reklo da se to stavi van snage, a da će Glavni odbor zauzeti stav kada su u pitanju lokalni izbori 2020 godine“, naglasio je Marković.

Na pitanje da li je tačna informacija da se njegovo ime spominje na jednom od načelničkih mjesta od naredne Skupštine Grada Bijeljina ispred SNSD-a, Marković je odgovorio da ga nikakve pozicije ne zanimaju kada je u pitanju skupštinska većina.

„Moj mandat predsjednika Skupštine ili bilo čega drugog, stavljam na raspolaganje svom Gradskom odboru i vrhu partije, tako da licitirati sada o nekim imenima ili pozicijama, zaista nema potrebe. Ja sam kao odgovoran čovjek zaista radio ove četiri godine na poziciji predsjednika Skupštine i sa mjesta predsjednika Skupštine mogu otići samo uz neki valjan razlog. Sigurno neću biti predmet nekih političkih potkusurivanja, niti ću trgovati svojom pozicijom na bilo koji način – da napustim mjesto predsjednika Skupštine da bih bio neki načelnik ili direktor nekog  preduzeća. Apsolutno me to ne interesuje. Neću biti dio političke trgovine, neću natjerati ove ljude iza mene da urade nešto nečasno i nemoralno da bih ja ostao predsjednik Skupštine“, izričit je Marković.

Radiću isključivo u interesu građana
On je rekao da na prvoj sljedećoj sjednici Skupštine Grada može biti smijenjen, a ukoliko je to u interesu grada, da nema problema da odmah podnese ostavku na to mjesto.

„Mogu podnijeti ostavku već danas ako je to u interesu grada, interesu ljudi, ali, sigurno, budite ubijeđeni, da sve ono što budem radio u naredna četiri mjeseca i ono što budem tražio od ovih ljudi koje gledam danas zajedno sa vama u oči, će biti časno, moralno i pošteno. Građani Bijeljine će sami presuditi o rezultatu izbora – da li ćemo imati dobar rezultat ili ne. Na kraju krajeva, ovo je test i za građane da ocijene sami da li podržavaju ove „preletače“, da li podržavaju političke trgovine, da li podržavaju ljude koji preko noći mijenjaju političke partije ili podržavaju one ljude koji su spremni da se odreknu svih funkcija, svih pozicija samo da bi sačuvali svoj obraz i gradili takvu budućnost. Ja mislim da sa ljudima koji preko noći mijenjaju političke partije, nemamo budućnost ni mi ni naša djeca, a zbog njih imamo obavezu da budemo časni, moralni i pošteni. Želim takav da budem. Ne moram se više baviti ni politikom poslije ovih izbora. Lokalni izbori su pred nama, a isto to tražim i od ovih ljudi. Juče sam im rekao da moramo biti jedinstveni, homogeni i moramo pokazati javnost Semberije i Bijeljine da nismo isti kao drugi“, zaključio je Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori KMF Radnik MD Shop protiv Željezničara u Tuzli

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: U subotu na teren izlazi i naša juniorska ekipa....

Balkan TRIP TV u posjeti Turističkoj organizaciji Bijeljina (foto)

Jedina turistička televizija na Balkanu, koja egzistira od 2020. godine, bila je danas gost Turističke organizacije Bijeljina. -Naš grad...

PETROVIĆ: Grad Bijeljina po prvi put organizuje kolektivno vjenčanje

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je na svom zvaničnom FB nalogu najavio po prvi put organizaciju kolektivnog vjenčanja u...

Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari...