Marija Šarapova ZAVRŠILA tenisku karijeru! 

Datum:

Share post:

Slavna ruska teniserka Marija Šarapova odlučila je da završi profesionalnu karijeru.

 
 
 
Šarapova je svojevremeno bila najbolje rangirana teniserka sveta, osvojila je pet grend slem titula i zaradila desetine miliona dolara kako od teniskih nastupa, tako i od marketinga.

U ovoj godini je doživela dva poraza u isto toliko nastupa.

Pa opet, dok je harala "belim sportom" – Marija Šarapova je imala 8:1 u mečevima sa Jelenom Janković, a 10:4 protiv Ane Ivanović.

Da će ovo biti njena poslednja sezona, kao da je najavila kada je, kao šampionka Australijan opena iz 2008, već u prvom kolu ovogodišnjeg grend slema u Melburnu izgubila od 145. igračice sveta – Hrvatica Dona Vekić ju je savladala sa 6:3, 6:4.

Marija Šarapova Foto: Scott Barbour / EPA;
Marija Šarapova

Čuvena Ruskinja je dobila specijalnu pozivnicu za AusOpen, jer je od prethodnog nastupa u Melburnu ostvarila samo tri pobede.

"Imala sam sreće što mi je direktor turnira Kreg Tajli dozvolio da se sada takmičim. Da li ću i sledeće sezone biti ovde – ne znam, teško mi je da predvidim šta će biti sa mnom za 12 meseci", rekla je tada 32-godišnja Šarapova.

 

Posle toga nije više nastupala. A, kako stvari stoje – više nikada i neće da se takmiči u sportu u kome se proslavila.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sport.blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko...

LOPARE: Maturanti Srednjoškolskog centra ’’Vuk Karadžić’’ defileom obilježili kraj školske godine (foto)

Tradicionalnim defileom ulicama Lopara maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ obilježili su kraj školske godine i završetak jedne etape...

Petrović održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini te...

Dodik i Kalabuhov razgovarali o političkoj situaciji u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije Igor Kalabuhov razgovarali su danas o političkoj situaciji u...