Manje interesa za električna vozila: Folksvagen otkazao proizvodnju jednog modela automobila

Datum:

Share post:

Folksvagen je donio odluku koja jasno govori o trenutnim tržišnim trendovima: proizvodnja modela ID.3 u Volfsburgu je otkazana.

Razlog leži u smanjenom interesu za električna vozila, što otvara prostor za pojačani fokus na proizvodnju modela Golf i Tiguan. Promjene u potražnji i strategiji proizvodnje su rezultat niza faktora koji su zahvatili industriju električnih vozila, uključujući rastuće cijene i konkurenciju koja sve više jača.

Fabrika u Cvikauu, koja je prvobitno bila određena za proizvodnju modela ID.3, ostaje u centru Folksvagena za električna vozila, nakon što su planovi za premještaj proizvodnje u Volfsburg povučeni. Ova promjena odražava prilagođavanje tržišnim uslovima i strategiji minimiziranja troškova, navodi Jutarnji.hr.

S druge strane, Volfsburg se priprema za proizvodnju modernizovanog Golfa i treće generacije Tiguana, a električna verzija ovog modela se očekuje za godinu dana. Vjeruje se da će ovi modeli ponovo uspostaviti Folksvagenovo vođstvo u klasičnim segmentima automobilske industrije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Na današnji dan – 20. maj

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan – 20. maj

Danas je ponedjeljak, 20. maj, 141. dan 2024. Do kraja godine ima 225 dana. 1498. - Portugalski moreplovac Vasko...

Dnevni horoskop za 20. maj

OVAN Posao: Ako ste rešili da prekinete saradnju sa nekim kolegama, ostanite dosledni tim stavovima. Nije vreme za predomišljanje. Ljubav: Uzvratite istom...

PET MAGAZIN: Zašto mačke ruše stvari

Ugodno predenje, ljupke ludorije i ugodno maženje su uglavnom stvari u kojima ljubitelji mačaka uživaju. Ali tu je...

ELEKTRO BIJELJINA: U utorak i četvrtak radovi u Posavini

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti:  "Zbog raseke rastinja na trasi dalekovoda DV 35/10 kV „Pelagićevo-Seonjaci“ u utorak 21....